5 de desembre de 2020 5/12/20

EUPV demana a l'Ajuntament que actue a l'entorn de la Fira de Mostres

EUPV demana a l'Ajuntament que actue a l'entorn de la Fira de Mostres - (foto 1)
  • Rosa Albert: "No es tracta d'una qüestió estètica sinó de seguretat i higiene”

MÉS FOTOS
EUPV demana a l'Ajuntament que actue a l'entorn de la Fira de Mostres - (foto 2)

La coordinadora d'Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha proposat avui a l'equip de govern que s'implique més i prioritze la neteja viària en la ciutat i especialment en els solars dels pobles de València i les zones més allunyades del centre. “ Aquesta petició — ha explicat Albert— respon a la queixa i malestar que ens han fet arribar veïns i veïnes per l'estat d'abandó i falta de neteja d'alguns solars. Un clar exemple d'açò és l'entorn de la Fira de Mostres. Entenem i compatim el malestar de veïns i veïnes i per açò li demanem a l'Ajuntament que actue de manera inmediata” .

La coordinadora d'EUPV a València ha explicat que l'abandó en zones com l'entorn de la Fira de Mostres en Benimàmet és una situació que es repeteix també en altres zones i ha fet una crida  a l'equip de govern a intervenir i no mirar cap a un altre costat. Per a EUPV és l'Administració pública qui està obligada a oferir un servei eficaç i a condicionar aquests espais per a evitar les situacions d'abandó i els riscos de perill, reclamant després el pagament dels costos al propietari.  “l’ Ajuntament ha de garantir unes condicions de salubritat i higiene per a tots els valencians i valencianes, també per als de les zones perifèriques i en el cas dels solars fer complir les ordenances per a evitar situacions com aquestes i no incórrer en una clara irresponsabilitat patrimonial per la seua inactivitat”  ha assenyalat Rosa Albert. 

La dirigent d'esquerres ha incidit en la necessitat de remunicipalizar el servei de neteja com a garantia d'un servei més eficaç alhora que generador d'una ocupació estable. “ Entenem  que l'actual equip de govern ha de posar les bases perquè aquest servei passe a ser gestionat de manera directa” ha postil·lat.

Finalment, Albert ha recordat la proposta d'EUPV sobre els solars, que implica realitzar un cens dels solars de la ciutat assegurant el seu ús temporal fins que aquests siguen reclamats pels propietaris. “ Aquest ús pot orientar-se a l'aparcament lliure o altres usos públics en benefici dels veïns i veïnes, de manera consensuada i tenint en compte les necessitats dotacionals de cada barri, realitzant una previsió perquè aquestes necessitats siguen cobertes de manera definitiva en el moment que calga retornar l'espai ocupat a la propietat”  ha dit Rosa Albert.

Pujar