elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Estes són les 4 noves rutes turístiques de València amb les quals podràs gaudir de la seua naturalesa, biodiversitat i dieta mediterrània

Estes són les 4 noves rutes turístiques de València amb les quals podràs gaudir de la seua naturalesa, biodiversitat i dieta mediterrània
  • Amb motiu de la insígnia com a Capital Verda Europea, la Fundació Visit València ha creat rutes com la del Riu Verd o Rebost Natural

Amb motiu del reconeixement que ha rebut València com a Capital Verda Europea, la Fundació Visit València ha creat quatre noves rutes turístiques verdes, que no et pots perdre si visites la ciutat i eres un amant de la naturalesa. A més de recórrer els llocs més emblemàtics, en estes rutes els visitants poden conéixer la biodiversitat dels seus espais verds, gaudir de la vida a l'aire lliure en les seues àmplies zones per als vianants, i descobrir la clau d'una alimentació sostenible i saludable. Els itineraris es poden recórrer a peu, amb bicicleta, o en transport públic, promovent així la mobilitat sostenible.

Les 4 noves rutes turístiques de València

1.    Ruta Riu Verd: Un recorregut pel Jardí del Túria, autèntic pulmó verd de València, des de Bioparc al Oceanogràfic, amb parades en altres atraccions com el Palau de la Música o el Parc Gulliver per als més xicotets. En els nou quilòmetres de jardins, prats i boscos urbans que cobrixen l'antic llit del riu es poden trobar centenars d'espècies vegetals i una gran varietat d'aus i insectes, a més d'esquirols. Senderes per als vianants i carrils bici faciliten el passeig. 

2.    Ruta Centre Històric: Una forma diferent d'explorar el barri antic des del punt de vista de la sostenibilitat i el disseny urbanístic. Partint de l'Estació del Nord, el recorregut travessa noves zones per als vianants que accentuen el gaudi dels monuments, mentres que la visita al Mercat Central i la Plaça Redona promou el consum de productes de proximitat i l'artesania local. Oferix també l'oportunitat de visitar clàssics com La Llotja o noves atraccions com el Centre d'Art Hortensia Herrero. El passeig a peu és recomanat per a apreciar amb calma l'ambient històric i la bellesa dels edificis. 

3.    Ruta Rebost Natural: La combinació de la fèrtil horta periurbana i la mar Mediterrània creen un extraordinari rebost natural que proveïx als mercats, restaurants i llars valencianes. Este recorregut s'endinsa en els seus secrets, des dels arrossars del Parc Natural de l’Albufera que van donar origen a la paella, continuant al llarg de la costa mediterrània fins als horts de tarongers al nord de València i camps on es cultiva la xufa amb la qual es prepara l'orxata. Es pot fer en transport públic o amb bicicleta, gaudint del sol i la brisa marina i parant a repostar en tradicionals alqueries.

4.    Ruta Essencial: Un recorregut que resumix a la perfecció els motius pels quals València ha sigut nomenada Capital Verda Europea: el seu model d'alimentació saludable basada en productes de proximitat, la seua abundància d'espais verds i per als vianants per a gaudi de residents i visitants, i una infraestructura que facilita la mobilitat sostenible. La ruta, que es pot fer amb bici o usant transport públic, porta als visitants des del Mercat Central al Parc Natural de l’Albufera, explorant al pas els llocs més destacats de les altres tres rutes.

Pujar