elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Enxampats in fraganti tres joves robant en un cotxe a València, un d'ells és autor d'un robatori a Alaquàs

Enxampats in fraganti tres joves robant en un cotxe a València, un d'ells és autor d'un robatori a Alaquàs
  • La Policia Nacional ha recuperat totes les pertinences sostretes i s'ha intervingut un comandament inhibidor de freqüència

Agents de la Policia Nacional ha detingut a València a tres joves de 18, 25 i 26 anys respectivament, d'origen algerià, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb força i pertinença a organització criminal després de ser sorpresos in fraganti robant de l'interior d'un vehicle per un Policia Nacional anara de servei. S'ha intervingut un comandament inhibidor de freqüència, dels utilitzats per a anul·lar els sistemes de tancament dels vehicles i mantenir-los oberts parar sostraure efectes de l'interior.

Els fets es van produir el dimarts sobre les tres menys quart de la vesprada en el districte valencià de Russafa, quan un policia anara de servei es va adonar de la presència de tres joves en actitud sospitosa, mirant les furgonetes de repartiment que es trobaven descarregant per la zona, per la qual cosa va decidir seguir-los discretament.

En un moment donat, l'agent va observar com els joves es van dirigir directament feia un vehicle d'alta gamma que es trobava estacionat en doble fila amb les llums d'emergència enceses i ningú en el seu interior, quedant-se dos d'ells prop del mateix en actitud vigilant mentre el tercer obria la porta posterior del costat del conductor i s'apoderava de diversos efectes, marxant-se immediatament tots del lloc.

Davant tals fets, el policia fora de servei va donar avís per telèfon a la Sala del 091 mentre seguia a distància als sospitosos facilitant la seua descripció així com la ruta de fugida.

Immediatament va acudir al lloc una patrulla policial, que al costat del policia anara de servició va interceptar i va detenir als tres joves, recuperant les pertinences sostretes del vehicle, les quals després d'una sèrie de gestions van ser retornades a la seua propietària. Així mateix, se'ls va intervenir un comandament inhibidor de freqüència, dels utilitzats per a anul·lar els sistemes de tancament dels vehicles i mantenir-los oberts parar sostraure efectes de l'interior.

Els detinguts, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb força i pertinença a organització criminal, tots amb antecedents policials i en situació irregular a Espanya, han passat a disposició judicial.

A més a un dels arrestats també se li imputa un robatori amb força en domicili perpetrat a Alaquàs a la fi del mes de setembre.

Consells per a evitar aquests robatoris
Des de la Policia Nacional es recorda als ciutadans una sèrie de consells per a evitar ser víctima de robatoris a l'interior dels seus vehicles:

- No deixar el vehicle obert o amb les claus posades encara que es realitze una parada molt breu.

- Deixar les finestretes totalment pujades quan estacionem el vehicle. Una obertura de pocs centímetres podria ser usada pels delinqüents per a introduir un espanyaportes i obrir-ho.

- No deixar cap objecte a la vista que puga cridar l'atenció dels delinqüents.

- Quan tanquem el vehicle amb la clau per control remot, comprovar que les portes no s'obrin, perquè els lladres poden emprar inhibidors de freqüència que anul·len el sistema perquè el cotxe romanga obert quan creiem que l'hem tancat.

- Estacionar el cotxe, a poder ser, en zones il·luminades i evitar els llocs aïllats..

Pujar