16 de gener de 2021 16/1/21

Una empresa valenciana dissenya samarretes solidàries per a fer costat a les falles 2021

Una empresa valenciana dissenya samarretes solidàries per a fer costat a les falles 2021 - (foto 1)
  • L'entitat reinvertirà els diners recaptats en sectors afectats per la suspensió de la festa com a artistes fallers, floristes o pirotècnics

MÉS FOTOS
Una empresa valenciana dissenya samarretes solidàries per a fer costat a les falles 2021 - (foto 2)
Una empresa valenciana dissenya samarretes solidàries per a fer costat a les falles 2021 - (foto 3)

Avivar la il·lusió per les pròximes Falles i col·laborar amb els sectors més afectats per la suspensió de les festes a través d'un projecte social són els objectius de la iniciativa solidària que ha llançat l'empresa valenciana de regals, moñaditas.

La companyia ha dissenyat samarretes falleres amb el lema “Un dia més… és un dia menys per a Falles” i, per cada venda d'aquest producte, donarà 3€ a l'Associació de Dany Cerebral Adquirit, Nova Opció, que destinarà l'ajuda al seu taller ocupacional de falles 2021.

L'entitat reinvertirà els diners recaptats en sectors afectats per la suspensió de les Falles 2020 amb la compra de materials en la Cooperativa d'Artistes Fallers per a construir la seua falla 2021, material pirotècnic per a la Cremà, flors per a la seua Ofrena i altres complements que necessiten per a la celebració.

Aquestes samarretes falleres amb missatge positiu, que inclouen el dibuix d'un arc de Sant Martí, símbol que “Tot passarà” i una pinta fallera, busquen mirar cap avant després de la trista crisi del COVID-19, mantindre la il·lusió per les Falles 2021 i alçar l'ànim de Falleres Majors, Presidents i fallers en general.

“L'arc de Sant Martí s'ha convertit en tot un símbol social i volíem unir-lo amb les Falles aportant un missatge positiu i d'esperança, alhora que col·laborem, dins de les nostres possibilitats, amb sectors socials i vinculats amb la festa. És una manera d'aportar el nostre granet d'arena a aquesta situació que ens ha tocat viure”, destaca Amparo Sanz, gerent de l'empresa moñaditas.

TALLER OCUPACIONAL PER A CONSTRUIR UNA FALLA

L'associació Nova Opció, que enguany celebra la seua 25 aniversari, tracta en els seus quatre centres de la província de València a 70 persones amb dany cerebral adquirit causat per traumatismes patits en accidents, ictus, tumors o problemes infecciosos.

Entre les activitats del seu calendari anual, es troba un taller ocupacional en el qual construeixen la seua pròpia falla, que planten i cremen en un espai públic prop dels horts de Benimaclet i constitueix una de les seues principals activitats lúdic-culturals del curs.

“En la nostra associació vivim les Falles d'una forma molt especial perquè celebrant-les no sols mantenim vives les nostres tradicions, sinó que ens permeten orientar a persones amb dany cerebral. Per exemple, hi ha persones usuàries que no tenen memòria i s'alcen sense saber en quin dia es troben, però quan arriben al centre i hi ha ambient faller, saben que s'han d'ocupar de fer una falla i relacionen automàticament aqueixa tasca amb el mes de març”, explica Lorena *Mendes, terapeuta en Nova Opció.

Amb aquesta iniciativa solidària, moñaditas i Nova Opció col·laboraran amb alguns dels sectors més afectats per la suspensió de les Falles 2020 per la crisi del *Covid-19 i l'associació podrà celebrar una festa fallera amb més recursos i més especials de l'habitual l'any vinent. Les samarretes ja estan en prevenda a través de la botiga en línia de *moñaditas i es començaran a enviar a partir de l'1 de juny.

Pujar