elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Emivasa augmenta en un 24% la inversió en la millora de la xarxa d'aigua potable de València

Emivasa augmenta en un 24% la inversió en la millora de la xarxa d'aigua potable de València
  • El pla d'inversions de l'empresa mixta per a 2024 inclou 14,51 milions d'euros enfront dels 11,73 de l'any anterior

  • L'Ajuntament i Global Omnium invertiran 8 milions d'euros en la renovació de la xarxa i 4,35 milions en plantes potabilitzadores

Emivasa ha augmentat en un 23,69% la dotació econòmica del pla d'inversions de 2024, destinat a la millora i ampliació de les xarxes d'aigua potable de la ciutat de València, així com a la millora i ampliació de les plantes potabilitzadores. Per a l'any que ve, l'empresa dedicarà 14.515.572,06 euros, enfront dels 11.735.652,00 de l'exercici anterior.

L'empresa mixta Emivasa fou creada per l'Ajuntament de València i Global Omnium i s'encarrega de la gestió del servici públic de subministrament d'aigua i el proveïment domiciliari d'aigua potable a la ciutat de València. Global Omnium aporta el 80% del capital i l'Ajuntament el 20% restant.

Dels 14,51 milions d'euros previstos, 7,10 milions es destinaran a la renovació de xarxes de distribució i 900.000 euros a l'ampliació d'estes. El pla d'Emivasa reserva un total de 4,36 milions d'euros en inversions en plantes potabilitzadores. En este últim cas s'executa el conveni específic subscrit entre l'Ajuntament de València i l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI), que és l'entitat pública que subministra aigua potable en alta als 1,6 milions de persones que viuen a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana.

Entre les inversions previstes per a l'any que ve destaquen les renovacions de les canonades que discorren per les avingudes de Pérez Galdós i Giorgeta, el vell llit del riu i la ronda nord. En el primer cas s'invertiran 1,02 milions d'euros la substitució de part de la canonada del tram comprés entre el carrer de Sant Josep de Calassanç i l'avinguda de Pérez Galdós, a més d'un dels trams que connecten Pérez Galdós i la carrera de Malilla a través de Peris i Valero. L'objectiu és reduir les pèrdues hidràuliques de la xarxa i la millora del servei.

Respecte al vell llit del riu, la dotació econòmica per a 2024 és de 534.000 euros. Amb esta quantitat es millorarà la xarxa que subministra a les fonts, abeuradors, lavabos públics i escomeses per a instal·lacions esportives, parcs i jardins. En el cas de la ronda nord, s'escometrà una primera fase, dotada amb 1,19 milions d'euros, la instal·lació d'una canonada des del carrer de Clariano fins al camí de Vera per l'avinguda de Catalunya. En les següents fases es connectarà amb la canonada de la ronda nord i l'avinguda de Tarongers.

Gran part dels 4,36 milions d'euros d'inversió en les plantes potabilitzadores aniran a la millora de col·lectors i el bombament d'aigua bruta, renovació de la instal·lació de pretractament, ampliació de generadors i la reducció del consum energètic del subministrament a l'Horta Sud.

Pujar