elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una App dissenyada per a l'activitat física de les persones majors guanya la marató d'idees ActivathonVLC, organitzat per València Activa

Una App dissenyada per a l'activitat física de les persones majors guanya la marató d'idees ActivathonVLC, organitzat per València Activa
  • 6 grups d'alt rendiment han treballat per a donar solucions viables als desafiaments plantejats per la Fundació Esportiva Municipal i KM Zero Food Innovation Hub

Trenta professionals han participat este cap de setmana en ActivathonVLC, organitzat per l'Ajuntament de València a través de València Activa. Es tracta d'una marató d'idees per a oferir solucions als reptes plantejats a través de la cocreació per a fer de València una ciutat més saludable i activa i millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

El hackathon s'ha celebrat este cap de setmana en el complex esportiu de la Petxina. Han participat 30 professionals que han conformat els 6 grups d'alt rendiment reptats a treballar durant 24 hores ininterrompudes per a oferir solucions creatives, rendibles i reals als dos problemes plantejats per la Fundació Esportiva Municipal i per KM Zero Food Innovation Hub.

El regidor d'Hisenda i Sectors Econòmics, Borja Sanjuan, ha destacat que este tipus d'iniciatives “deixen palès que a València tenim un molt bon planter de talent” i ha valorat les “iniciatives desenvolupades en el marc de la col·laboració públicoprivada” per al desenvolupament de la innovació i la tecnologia.
KM Zero plantejava com a repte la promoció d'un canvi d'hàbits alimentaris entre els xiquets i xiquetes d'entre 8 i 12 anys, després de detectar-se que Espanya és el tercer país europeu amb més casos de sobrepès infantil. Segons dades prèvies a la pandèmia, el 39% dels xiquets espanyols de 7 a 9 anys tenia sobrepès enfront del 29% de la mitjana europea.

Per la seua banda, la Fundació Esportiva Municipal tenia com a repte desenvolupar una eina digital, àgil i pràctica, que permetera l'avaluació periòdica del programa Activitat Física i Salut (AFiS) mitjançant indicadors de procés i de resultats en salut. De fet, el projecte guanyador d'este ActivathonVLC ha sigut el que donava resposta a este repte amb ‘ActiVal’, una App que connecta al personal sanitari, a l'esportiu i a les persones usuàries per a crear una comunitat i fomentar l'esport en la 3a edat.

Per a aconseguir cadascuna de les solucions, els equips han comptat amb l'ajuda de mentors i col·laboradors, que els han acompanyat durant  la posada en marxa, desenvolupament, execució d'idees i solucions a través de metodologies, dinàmiques, i eines al servei de la innovació.

Pujar