elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Diluvia sobre les falles en la Plantà més extrema per la DANA

Diluvia sobre les falles en la Plantà més extrema per la DANA
Diluvia sobre les falles en la Plantà més extrema per la DANA
  • Malgrat això el jurat recorre ja els carrers del Cap i Casal, mentre les comissions intenten reconstruir els ninots trencats i caiguts

València va viure anit una Plantà turmentada. El xàfec que va caure sobre la capital del Túria i altres municipis de la Comunitat Valenciana va provocar la caiguda d'alguns monuments fallers, amb almenys una persona ferida a Catarroja.

I és que les falles van haver de resistir al segon envit. Si al març de 2020 va ser al coronavirus, i els monuments van ser guardats als magatzems, aquest setembre les falles han resistit, o almenys l'han intentant, a la DANA.

Aiguat, ràfegues de vent, tanques per l'aire, carpes que eixien volant, esglais, crits… així va ser la nit per a les comissions falleres que estaven en plena Plantà i van haver de sortejar la intensa pluja i esperar al fet que buidara per a poder reparar i repintar el que la pluja havia destrossat.

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a València van caure anit més del 40 litres per metre quadrat, 94 a Llíria, 80 a Picassent o 72 en l'Aeroport de València, 68 en Ribar-oja del Túria i més de 63 a Sagunt.

La Meditadora, el ninot central de la falla municipal, deixa sense cap dubte la imatge de les Falles de 2021. L'aigua va fer saltar la pintura de la seua barbeta. 

Malgrat tot, el jurat recorre ja els carrers de València, mentre les comissions intenten reconstruir els ninots trencats i caiguts. De fet des de la Junta Central Fallera han assegurat que “després de valorar la situació i veure l'esforç de moltíssimes comissions i artistes per a veure plantada i acaba la seua falla, el jurat ja està eixint de Junta Central Fallera cap a les diferents demarcacions”.

MÉS FOTOS
Diluvia sobre les falles en la Plantà més extrema per la DANA - (foto 2)
Diluvia sobre les falles en la Plantà més extrema per la DANA - (foto 3)
Diluvia sobre les falles en la Plantà més extrema per la DANA - (foto 4)
Diluvia sobre les falles en la Plantà més extrema per la DANA - (foto 5)
Diluvia sobre les falles en la Plantà més extrema per la DANA - (foto 6)
Pujar