elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dijous abrasador a València: Emergències activa l'alerta roja per màximes que podrien arribar als 44 °C

Dijous abrasador a València: Emergències activa l'alerta roja per màximes que podrien arribar als 44 °C
  • Les temperatures seran especialment altes en el sud de la província aquest dijous, quan s'espera que arribe el pic de l'onada de calor

Tant Emergències de la Generalitat Valenciana com l'Agència Estatal de Meteorologia han activat per a aquest dijous l'avís de nivell roig en el sud de la província de València, on les altes temperatures seran especialment significatives en el qual es preveu com el dia més calorós de la història.
Els termòmetres podrien arribar i fins i tot superar els 44 °C en alguns punts de l'interior i litoral sud valencià en una jornada en la qual el risc d'incendis també serà màxim.

L'AEMET ha advertit que aquest 10 d'agost serà el dia més càlid de l'estiu en la Comunitat Valenciana, encara que no es descarta que acabe sent el dia més càlid a la regió des d'almenys 1950, superant al 15 d'agost de 2021 i al 7 de juliol de 1994.

Aquest dimecres està sent el preludi al dia més calorós de l'any, de fet, la Conselleria de Sanitat ha establit per a aquest dimecres l'alerta per calor extrema en més de 200 municipis valencians.

Pujar