elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detinguts els autors de diverses violacions a dones a la platja de la Malva-rosa de València

Detinguts els autors de diverses violacions a dones a la platja de la Malva-rosa de València
  • Es tracta de cinc joves d'entre 16 i 24 anys, que a més robaven les víctimes després d'agredir-les sexualment al vespre

Agents de la Policia Nacional han detingut a València cinc homes d'entre 16 i 24 anys, d'origen marroquí, com a presumptes autors d'un total de quatre delictes d'agressió sexual, set robatoris amb violència i intimidació, dos furts i un delicte de lesions. Els detinguts actuaven en grup, aprofitant les hores nocturnes en què l'escassetat de llum els permetia abordar les víctimes per sorpresa a la platja de la Malva-rosa de València. Dos dels detinguts han ingressat a la presó i un tercer, menor d'edat, a un centre de règim tancat. S'han recuperat set telèfons mòbils d'alta gamma, joies i altres efectes personals que han estat tornats a les víctimes.

La investigació duta a terme per la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (U.F.A.M.) de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València, es va iniciar quan els agents van tenir coneixement que durant el mes d'octubre passat, dues dones van denunciar haver estat agredides sexualment a la platja de la Malva-rosa de València durant la matinada mentre es trobaven a la sorra. Els agressors les van abordar aprofitant la foscor de la zona, intimidant i agredint a més els acompanyants de les víctimes per robar-los els telèfons mòbils.

Posteriorment, i gràcies a la investigació duta a terme per part del Grup de Policia Judicial de la Comissaria de districte de Marítim, en què es va detenir cinc homes i es va identificar un sisè com a presumptes responsables de dos delictes d'agressió sexual més a dues dones, comeses a la mateixa zona i sota el mateix modus operandi, es va aconseguir aclarir els fets investigats inicialment per la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (U.F.A.M.) ja que dos dels detinguts en aquesta ocasió, van ser reconeguts fotogràficament per les primeres víctimes com a presumptes autors de dues agressions sexuals i quatre robatoris amb violència.

Després de diverses indagacions, els agents van aconseguir relacionar novament aquest grup de joves amb tres delictes més de robatori amb violència, dos delictes de furt i un delicte de lesions, tots ells perpetrats en un curt espai de temps a la mateixa zona. Finalment, es van recuperar diversos efectes personals com joies i telèfons mòbils d'alta gamma que van ser tornats als seus propietaris legítims.

En aquesta investigació també va participar el Grup d'Atenció al Ciutadà (G.A.C.) de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana de València i el Grup Operatiu de Resposta (G.O.R.) de la Comissaria de districte de Marítim.

Els detinguts comptaven amb antecedents policials i tres es trobaven en situació irregular a Espanya, ingressant-ne dos a la presó i un altre, menor d'edat, en un centre de règim tancat.

Pujar