elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingut un pedagog per presumptes abusos a xiquetes amb trastorns en un centre educatiu de València

Detingut un pedagog per presumptes abusos a xiquetes amb trastorns en un centre educatiu de València
  • Sol·licitava treballar en col·legis on hi havia menors amb necessitats especials

Agents de la Policia Nacional han detingut en un municipi de la província de València a un home de 58 anys, d'origen espanyol, com a presumpte autor d'un delicte d'agressió sexual a menors, després de pel que sembla haver-se prevalgut de la seua condició com a pedagog terapeuta en un centre educatiu per a presumptament agredir sexualment a dos menors d'edat amb trastorn del desenvolupament.

Les investigacions van començar després de tindre coneixement els agents pertanyents a la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona –UFAM- que dos xiquetes amb dificultats en el desenvolupament podrien haver sigut agredides sexualment per un membre docent del centre educatiu al qual acudien. Pel que sembla, l'home hauria aprofitat la seua condició de pedagog terapeuta per a quedar-se tot sol amb les mateixes i realitzar-los tocaments.

Els investigadors van esbrinar que l'home tindria la seua plaça en propietat en una altra localitat, si bé en els últims anys havia sol·licitat comissions de servici anuals, les quals no porten cap mena de compensació econòmica, en col·legis on hi hauria menors amb necessitats especials i trastorns del desenvolupament, els quals tindrien dificultat a verbalitzar el que els estaria ocorrent.

Així mateix, els agents van constatar que el sospitós havia tingut contacte amb almenys 11 menors amb edats compreses entre els 3 i els 6 anys, els quals pel que sembla, havien mostrat un retrocés en la seua evolució, desenvolupant fins i tot diversos d'ells comportaments sexuals que abans no tenien, així com pànic a tindre algun tipus de contacte amb el docent.

Comportament inadequat cap als menors

A més ho agents van comprovar com el sospitós es quedava molts dies de manera voluntària en les hores d'extraescolars, mantenint un comportament inadequat cap als menors, propiciant la proximitat física amb ells, i fins i tot realitzant-los massatges, quan la seua tasca com a professor terapeuta era la d'adequar i adaptar el contingut de les classes perquè els alumnes amb dificultats en el desenvolupament les entengueren. Pel que una vegada recaptada tota la informació, van detindre al mateix com a presumpte autor d'un delicte d'agressió sexual a menors.

L'arrestat, sense antecedents policials, ha passat a disposició judicial que ha decretat una orde d'allunyament respecte del centre educatiu, així com la retirada del passaport.

Pujar