elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingut un agricultor de la Vall d'Uixó pels altercats entre policies i manifestants en el Port de València

Detingut un agricultor de la Vall d'Uixó pels altercats entre policies i manifestants en el Port de València
  • La Policia Nacional ha carregat contra els agricultors en els accessos a les oficines

Els accessos al port de València han viscut moments de tensió durant les protestes dels agricultors d'este dijous.

Ha sigut quan els manifestants han intentat bloquejar els accessos a les oficines de l'autoritat portuària quan la Policia Nacional ha intervingut.

Les càrregues policials han produït uns minuts d'altercats que han acabat amb la detenció del secretari general de la Va unir Llauradora a la Plana Baixa, l'agricultor de La Vall d'Uixó David Esteban.

“La Policia Nacional pegant pals als agricultors mentres Mar Chao, la presidenta de l'autoritat portuària no ens contesta sobre la nostra petició d'eliminar les bonificacions a les importacions de cítrics i altres productes de països tercers que competixen amb les nostres”, ha denunciat l'organització agrària.

Així ha acabat la tercera protesta conjunta de les associacions d'agricultors valencianes en només una setmana, amb la qual reclamen “un gir de les polítiques agràries i mediambientals a la Generalitat, al Govern espanyol i a la Unió Europea perquè tinguen en compte l'opinió dels agricultors i garantisquen la preferència comunitària, la reciprocitat amb les importacions de països tercers i uns controls eficaços per a evitar l'entrada de noves plagues i malalties”.

La protesta d'este dijous ha tingut lloc amb diverses tractoradas simultànies que han entrat a València a primera hora per a reunir-se enfront del port de València, després de la manifestació homòloga que es va fer davant el port de Castelló en els últims dies, on el seu president, Rubén Ibáñez, sí que va accedir a reunir-se amb els manifestants.

MÉS FOTOS
Detingut un agricultor de la Vall d'Uixó pels altercats entre policies i manifestants en el Port de València - (foto 2)
Detingut un agricultor de la Vall d'Uixó pels altercats entre policies i manifestants en el Port de València - (foto 3)
Detingut un agricultor de la Vall d'Uixó pels altercats entre policies i manifestants en el Port de València - (foto 4)
Pujar