elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El desenvolupament del PAI del Grau suposarà una inversió de 120 milions d'euros a la urbanització del sector

El desenvolupament del PAI del Grau suposarà una inversió de 120 milions d'euros a la urbanització del sector
  • S'impulsarà la construcció de 2.550 vivendes en un projecte que manté l'edificabilitat total en 380.000 metres quadrats

La Comissió d'Urbanisme ha aprovat este dimecres el canvi en la gestió del Programa d'Actuació Integrada del Grau que suposarà una inversió de 120 milions d'euros per part dels propietaris del sòl. A més, amb esta decisió s'impulsarà un PAI que incrementarà en 2.550 el número de vivendes a la ciutat de València, de manera que es manté l'edificabilitat total del sector en 380.000 metres quadrats.

El regidor d'Urbanisme, Juan Giner, ha explicat que “durant huit anys, este PAI només ha trobat obstacles per part de l'anterior corporació municipal el que ha suposat un clar fre per a la construcció de vivendes, un dels grans problemes que afronta València en estos moments”.

En este sentit, Giner ha volgut reiterar la necessitat de fomentar este tipus de projectes on “s'impulsa la construcció d'habitatges alhora que s'aposta per la creació de grans zones verdes en una constant i necessària col·laboració publicoprivada que permetrà el disseny d'una ciutat del futur”.

Així, el 85 % del sòl del PAI es destinarà a equipaments, espai lliure i jardins amb un gran delta verda de 160.000 metres quadrats de zones verdes, que s'afigen als 200.000 metres quadrats de la finalització del Jardí del Túria fins a la seua desembocadura. El 15 % restant es dedicarà a la construcció de 2.550 vivendes de les quals 450 seran de protecció pública, de manera que no es reduïxen el nombre d'habitatges del Grau.

Segons ha assenyalat el regidor d'Urbanisme, “alguns responsables polítics que van tindre huit anys per a desenvolupar una alternativa a este projecte critiquen la nostra decisió. Però la ineficaç gestió de l'encara portaveu del grup municipal socialista, Sandra Gómez, va fer que passaren eixos anys i que la seua proposta s'arxivara atés que va caducar l'informe d'avaluació ambiental. Va ser ella la que va tombar la seua pròpia idea, per la qual cosa no s'entenen les seues crítiques”.

Depuradora de Pinedo

D'altra banda, la comissió d’Urbanisme ha donat el vistiplau a una moció per donar suport a l’execució de les obres de reforma i adaptació de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Pinedo, que es van encetar el passat mes de desembre, i que pretenen minimitzar el soroll i les olors de la instal·lació i minimitzar el funcionament i explotació de la instal·lació assegurant-ne la fiabilitat i a fi d’evitar afeccions al medi natural. La moció s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i es produeix arran d’una moció inicial de Compromís que mostrava el rebuig a qualsevol ampliació de la depuradora de Pinedo. Compromís i el grup municipal socialista han votat en contra.

Pujar