elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Derroquen de forma il·legal unes naus de la Saïdia a València per construir un macro hotel

Derroquen de forma il·legal unes naus de la Saïdia a València per construir un macro hotel
Derroquen de forma il·legal unes naus de la Saïdia a València per construir un macro hotel
  • La Policia Local ha paralitzat els treballs de les excavadores en aquestes naus protegides i que es podrien fer servir per dotar de més serveis el barri, com demanen els veïns

Els veïns del barri de la Saïdia a València s'han alçat amb el so de les màquines excavadores i amb una sorpresa totalment inesperada: l'enderrocament d'unes naus on s'ha projectat un macro hotel de 500 habitacions. Hi ha una ordre de paralització de l'enderrocament, però l'empresa promotora de l'hotel ha aprofitat que té deu dies hàbils per poder obrir la notificació i ha arrencat les obres.

Segons ha pogut saber elperiodic.com, la Policia Local ha ordenat a mig matí que s'aturaren els treballs d'enderrocament, ha posat una proposta de sanció i ha iniciat les diligències de prevenció.

L'associació de veïns -en contra de l'enderrocament ja que considera que en les naus es podrien projectar equipaments i serveis públics municipals dels quals no té el barri- s'han desplaçat fins a les naus i s'han generat moments de tensió amb els responsables del projecte.

La notificació de paralització de la llicència que va enviar l'Ajuntament el 22 de desembre passat argumenta que aquestes naus són Bé de Rellevància Local (BRL) i se n'està tramitant la possible catalogació.

“Enderrocar les naus podria significar la pèrdua d'uns edificis que tenen valor com a testimoni de l'època d'industrialització valenciana. Perquè reflecteixen la cultura del treball, sent testimonis d'una organització social i econòmica dels anys 30 i, per tant, ajuden a configurar la memòria històrica del nostre barri de Sant Antoni”, diu el manifest de l'associació de veïns, que destaquen que també s'acabaria amb un testimoni de la memòria agrícola i hortana del barri ja que en aquest complex de les naus del carrer Guala hi ha el ramal sec de Guala de la sèquia de Rascanya.

Un macro hotel o un espai de serveis per al barri

El mes de juliol passat una promotora va sol·licitar la llicència de demolició d'aquestes naus per construir un macrohotel-residència d'estudiants de 575 habitacions en aquesta zona.

Davant d'això, els veïns demanen que en aquestes naus es projecten equipaments i serveis públics municipals què no te el barri “i que tant de temps estem esperant veure convertides en realitat, com ara Centre Cívic, Centre de Majors, instal·lacions esportives cobertes, Biblioteca , etc”.

Lamenten els veïns que no hi ha precedents a València de la construcció d'un hotel-residència d'estudiants “de semblant mida i ús, afectant de manera directa i greu els veïns, que reduiria la qualitat de vida del veïnat i degradaria la convivència al barri”, lamenten.

Pujar