3 de desembre de 2020 3/12/20

Cs demana a Ribó dotar de tauletes als alumnes vulnerables perquè seguisquen els continguts educatius online des de casa

Cs demana a Ribó dotar de tauletes als alumnes vulnerables perquè seguisquen els continguts educatius online des de casa - (foto 1)
  • Giner insta a l'equip de govern a “eliminar la discriminació que estan patint els alumnes de famílies desfavorides”

Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha demanat, mitjançant una moció a la Comissió de Benestar Social, Drets Socials, Educació, Cultura i Esports, que l'Ajuntament de València dote de tauletes als alumnes en situació de vulnerabilitat per a poder seguir els continguts educatius online des de les seues cases. “Ens trobem amb un gran desavantatge de capacitat formativa en aquelles llars en què la bretxa digital és més alta”, ha alertat el portaveu de Cs, Fernando Giner.

“Hi ha moltes llars a la ciutat de València on els alumnes no tenen Internet, o ni tan sols un ordinador o tauleta digital amb la qual accedir als continguts multimèdia de la formació online”, ha explicat Giner.

Sobre aquest assumpte, el portaveu taronja, ha exigit a l'alcalde, Joan Ribó, que el Consistori treballe en la detecció de famílies en situació de vulnerabilitat per a determinar que estudiants necessiten suport.

Per part seua, el regidor Javier Copoví ha recordat que les “4000 tauletes compromeses per la Generalitat per a alumnes de tota la Comunitat Valenciana no són suficients, ja que només a la ciutat de València estimem que hi ha més de 4000 alumnes sense accés als continguts digitals”.

Copoví ha explicat que la proposta de Cs recull que el treball de identificació de les famílies vulnerables hauria de ser abordat, de manera conjunta, pels tècnics de les àrees d'Educació i Benestar Social de l'Ajuntament de València, els diversos components del Consell Escolar Municipal, les AMPAs i els equips directius de col·legis i de centres educatius de primària i secundària del terme municipal de València.

Pujar