22 de gener de 2021 22/1/21

Un dels responsables del ‘narcosubmarino', detingut a València

Un dels responsables del ‘narcosubmarino', detingut a València - (foto 1)
  • Ja sumen sis els arrestats per el ‘gran submarí de la droga’ que va arribar a Cangas

La Guàrdia Civil ha detingut a València a un altre home relacionat amb el narcosubmarino interceptat dissabte passat a escasses milles de la platja de *Hío, en el municipi de Pontevedra de Cangas do Morrazo. Amb aquest so ja sis els arrestats en aquesta operació, en la qual els encarregats d'inspeccionar el submergible han trobat en el seu interior uns 25 quilos de cocaïna, que se sumarien als 152 fardells que portava ja el submergible.

Fuentes de la investigació han indicat que aquest home - natural de Vigo- ha sigut detingut entorn del migdia del dilluns i era l'encarregat d'organitzar la descàrrega de la droga -la qual supera els 3.000 quilos de cocaïna- i de donar cobertura a la resta dels tres tripulants de l'embarcació.

La detenció l'han duta a terme agents de la Guàrdia Civil de València gràcies a les perquisicions de l'Equip Contra el Crim Organitzat (ECO) de Galícia, pertanyent a la Unitat Central Operativa (UCO) de l'institut armat. El dia que va ser interceptat el submarí van ser detinguts per la Guàrdia Civil dues dels seus tripulants, de nacionalitat equatoriana, i per als quals el jutge ja va decretar el seu ingrés a la presó provisional.

Mentre que uns altres com un espanyol, Agustín, de 29 anys, el qual després d'aconseguir fugir va ser detingut divendres passat per la Policia Nacional després de ser localitzat en Cangas, agotzonat i vestit encara amb el neopré amb el qual va saltar a l'aigua des del submarí per a aconseguir la costa.

També aquest divendres, la Guàrdia Civil va arrestar a Vigo a dos homes la missió dels quals era donar cobertura als tres tripulants quan aconseguiren la costa gallega. Tots ells han passat aquest dilluns a disposició judicial.

Pujar