elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La DANA provoca ones de més de 6 metres a València aquest dilluns

La DANA provoca ones de més de 6 metres a València aquest dilluns
  • El Port de València ha estat tancat al trànsit marítim fins a mitjana tard a causa del temporal

El fort temporal de vent associat a la DANA que ha descarregat amb força durant aquests dies en multitud de punts de la Comunitat Valenciana i la resta d'Espanya, ha obligat a tancar el Port de València fins a aquesta mediatarde. El trànsit marítim s'ha restablit a partir de les 17.40 hores.

Segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia, s'han registrat ones de 3.75 metres d'altura significativa (terç d'ones més alt) en les boies de València i Alacant, amb pics de 6.6 metres en la boia de València.

L'AEMET ha traslladat que temporals d'aquestes característiques al setembre són poc freqüents, i menys els primers dies del mes. En la boia de València soc hi ha dos registres superiors al setembre, els 4 m registrats durant la DANA de l'11 de setembre de 2019, i els 3.75 del 28/09/2012.

A més, ha informat que a l'hivern o final de tardor hi ha hagut temporals molts més durs que li'ls que es poden registrar a l'estiu o principi de tardor. El més significatiu va ser el temporal que va provocar la borrasca Gloria al gener de 2020, amb ones de 8.44 m d'altura significativa.

L'AEMET ha indicat que durant la borrasca Gloria arribara a haver-hi ones significatives de més de 9 m (mar muntanyenca) que impactaren en el litoral N d'Alacant i S de València en la matinada del dia 20 de gener de 2020.

Pujar