elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més d'1.000 persones visiten l'exposició de maquetes de l'edifici del Rellotge del port de València

Més d'1.000 persones visiten l'exposició de maquetes de l'edifici del Rellotge del port de València
  • La mostra, que està oberta al públic fins al pròxim 14 de gener, pot visitar-se durant tots els dies de la setmana, inclosos festius, en horari de 10 a 14h

  • L'Edifici del Rellotge també acollirà el pròxim 31 de desembre les tradicionals campanades per a donar-li la benvinguda a l'any nou

MÉS FOTOS
Més d'1.000 persones visiten l'exposició de maquetes de l'edifici del Rellotge del port de València - (foto 2)
Més d'1.000 persones visiten l'exposició de maquetes de l'edifici del Rellotge del port de València - (foto 3)

Les maquetes i la història del port de València atrauen l'atenció i la curiositat dels valencians. En només 6 dies l'exposició sobre maquetes navals i historia gràfic del port de València ha captat l'atenció de més d'1.000 persones. És la xifra de visitants que fins a les 12 del migdia d'avui s'han interessat per la mostra Plànols, Maquetes i Mestres d'Aixa del Port de València". L'exposició, que estarà oberta al públic fins al pròxim 14 de gener, és de caràcter gratuït i pot visitar-se durant tots els dies de la setmana, inclosos festius, en horari de 10 a 14 h.

Amb aquesta mostra, l'Autoritat Portuària de València reprèn l'organització d'activitats culturals obertes al públic general en l'Edifici del Rellotge, enclavament referent per a tota la comunitat portuària valenciana i de la relació del port amb la ciutat de València. Així mateix, l'APV també té previst donar-li la benvinguda al pròxim any 2018 amb les tradicionals campanades en el mateix Edifici del Rellotge.

L'exposició arreplega la història gràfica de l'evolució del Port de València a través de 10 imatges i 15 maquetes de vaixells elaborats per fusters de ribera, coneguts en terres valencianes com "Mestres d'Aixa i Calafats". Les 15 maquetes que es mostren en l'exposició són fruit de dècades de treball de Joaquín López Martínez, un dels últims "Mestres d'Aixa" i José Carrión Vicente, reconeguts mestres del modelisme naval que confereixen a aquestes obres el rigor en l'execució, basat en la recerca històrica i el profund coneixement d'un antic ofici.

L'exposició mostra, així mateix, a través d'imatges i plànols, la creació, evolució i transformació del port de València al llarg de la història. D'aquesta manera, arreplega els usos canviants que ha experimentat la façana litoral de València des de l'esquemàtic dibuix de la Vilanova del Grau traçat en 1563 per Antoni Van Donen Wijngaerde para Felipe II, passant per les obres del port que es van realitzar en la platja de València en 1800 o les d'eixample i millora de 1894. L'última imatge aèria està presa a l'octubre de 2017; una contundent fotografia zenital que contrasta amb el que era la línia de costa de la València romana.

Pujar