elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
INCENDI VALÈNCIA

Un curtcircuit del tendal d'un apartament, la possible causa de l'incendi de València

Un curtcircuit del tendal d'un apartament, la possible causa de l'incendi de València
  • S'està a l'espera d'acarar amb els familiars les restes d'ADN de les deu víctimes de l'incendi

Quatre dies després del major incendi de la història de València i de la Comunitat Valenciana, com així ho han definit en un comunicat el Consorci Provincial de Bombers de València, empeizan a conéixer-se les causes que van originar el foc que va arrasar dos torres en l'avinguda Maestro Rodrigo, devorant 138 habitatges i causant la mort de deu persones.

Segons ha avançat EFE, l'incendi es podia haver originat per un curtcircuit del tendal de l'apartament 86, segons es desprén de l'informe preliminar fet per la Policia Científica que han revisat pam a pam tot l'edifici del barri de Campanar.

ADN per a acarar amb els familiars

Les mostres d'ADN de les deu persones que van perdre la vida en este macro incendi ja estan en el laboratori de la policia central de la policia científica, a Madrid, per a ser acarades amb els familiars.

Estos treballs no tenen un termini fix atés que es tracta d'una tasca complexa i probablement quan tenen totes les identificacions, procediran a entregar els cossos a les famílies perquè puguen celebrar els funerals.

El jutge ordena el secret de les actuacions

El titular del Jutjat d'Instrucció 9 de València ha assumit este dilluns la competència per a investigar les causes i circumstàncies de l'incendi registrat en dos edificis del barri de Campanar, que ha causat deu víctimes mortals, i ha ratificat el secret de les actuacions.

El magistrat, que estava de guàrdia d'incidències el dijous, dia en què es va declarar el foc, ha acceptat així la inhibició de les diligències prèvies acordada a favor seu per la seua homòloga del Jutjat d'Instrucció número 10.

La titular d'este últim jutjat va obrir inicialment la causa divendres passat en rebre, mentres estava de guàrdia d'incidències, un avanç de l'atestat policial. La magistrada va ordenar tot seguit el secret de les actuacions a fi de protegir la investigació policial i la intimitat de les víctimes i dels seus familiars.

El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 9 ha assumit finalment la investigació i ha ratificat tant el secret sumarial com la resta de mesures adoptades pel Jutjat d'Instrucció 10.

Pujar