17 de gener de 2021 17/1/21

El COVID-19 es multiplica per 7 a València durant els mesos d'estiu

El COVID-19 es multiplica per 7 a València durant els mesos d'estiu - (foto 1)
  • Des de juliol, un total de 48 persones han mort a la ciutat a causa del coronavirus

L'estiu és aqueixa temporada de l'any en la qual la ciutadania tendim a relaxar-nos, en tots els sentits. Som mesos on les vacances, les reunions familiars i amb amics, o els plans improvisados marquen el nostre dia a dia. Aquest 2020, malgrat la pandèmia, sembla que aqueixos costums no han canviat el que ha quedat reflectit en les dades del COVID-19.

Aquest dijous hem conegut com ha evolucionat la pandèmia del coronavirus a la ciutat de València des del mes de juliol i fins el mes de setembre passat. Les dades conviden a reflexionar sobre si estem actuant bé o hauríem de canviar algunes coses més del nostre dia a dia.

Així, segons les dades facilitades per l'Ajuntament de València, el COVID-19 s'ha multiplicat per set durant els últims mesos. S'ha passat de registrar 14,68 casos per cada 100.000 habitants a superar els 102 casos en la mateixa mètrica. A més, la incidència acumulada també ha crescut passant del 6,46 al 154,56 el mes de setembre.

Durant aquest mateix període, la ciutat ha acumulat 48 defuncions i ha passat de registrar 12 brots el mes de juliol a 181 el mes de setembre, sent el 80% d'aquests d'origen social. Números que estan fent que l'Ajuntament es plantege posar en marxa noves mesures de contenció.

Cronologia

Des de l'Ajuntament de València s'han impulsat des d'el mes de març passat diferents mesures dirigides a contindre la propagació del coronavirus a la ciutat.

La primera d'elles, va ser presa el passat 12 de maig quan es va posar en marxa un sistema de detecció del virus en les aigües residuals de València. En aquests moments, existia una incidència baixa del virus amb poc més de 5 casos per cada 100.000 habitants. Malgrat això, es va reforçar la presència policial en les zones més afectades.

Seguidament, una altra de les dates clau és el 14 d'agost. El tancament de l'oci nocturn com a alternativa per a frenar els contactes socials buscava ser una eina clau de contenció, malgrat això es va passar dels 151 casos als 198 casos per cada 100.000 habitants.

Davant aquest increment constant, el consistori anuncie una nova mesura: tancar els jocs infantils. Per a llavors la incidència acumulada era de 151 casos i va descendir fins als 134 casos un mes després, a data 12 d'octubre.

Números que deixa la pandèmia els quals demostren que per a comprovar el resultat real de les mesures és necessari deixar un marge d'actuació. Així ho ha apuntat el regidor de seguretat, Aarón Cano, qui ha defensat que “si no haguérem pres mesures estaríem com altres grans ciutats d'Espanya”.

Pujar