26 de novembre de 2020 26/11/20

Els contenidors marrons ja arrepleguen a València vora un 11 % dels residus que fins ara no es reciclaven

  El primer mes sencer amb els contenidors marrons funcionant a ple rendiment a la meitat de València ha permés arribar a dades molt positives pel que fa a la recollida selectiva de residus orgànics, segons ha explicat la regidora de Gestió de Residus Sòlids de l'Ajuntament de València, Pilar Soriano. En total s'han arreplegat més de 1.057 tones de residus orgànics, el que representa un 10,89 per cent del total arreplegat entre els contenidors marrons i els grisos.

  Soriano ha explicat que amb una mitjana de vora 160 tones setmanals el percentatge de la fracció orgànica ha anat incrementant-se fins arribar a vora l'11 per cent, «uns nivells que van en la línia del que han experimentat altres ciutats capdavanteres en la recollida selectiva d'orgànica», motiu pel qual ha destacat «la importància d'esta iniciativa del govern de Joan Ribó per impulsar el cinqué contenidor al 50 per cent de la ciutat» i ha agraït la col·laboració ciutadana. Com sempre, els valencians i les valencianes estem responent de forma exemplar a qualsevol iniciativa municipal que incidisca en la sostenibilitat i l'aposta pel medi ambient», ha destacat.

  Durant el mes de gener, la fracció resta –els residus que s'arrepleguen als contenidors grisos de la ciutat- han superat les 8.657 tones, el que suposa que els contenidors marrons han rebut un 10,89 per cent de residus que haurien anat als contenidors genèrics de no haver-se incorporat el contenidor marró a la nostra ciutat.

  Soriano ha explicat que estes dades conviden a «continuar pel camí de la sostenibilitat i el respecte mediambiental que València ha encetat, amb la col·laboració de la ciutadania, amb pas ferm».

   

  Pujar