elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un congrés analitza les noves aplicacions optoelectròniques i biomèdiques dels nanomaterials Upconversion

    La Universitat de València acull la segona edició de la Conference and Spring School on Properties, Design and Applications of Upconversion Nanomaterials (UPCON2018), una trobada científica centrada en els nanomaterials Upconversion, d'aplicació en optoelectrònica, visualització, antifalsificació i en aplicacions biomèdiques. L'esdeveniment, del 2 al 6 d'abril, es desenvolupa al Jardí Botànic i a l'Institut de Ciència Molecular.

    Aquest congrés està centrat en la modificació i caracterització de nanopartícules Upconversion (UCNPs), les quals absorbeixen l'infraroig proper i, en funció de la composició específica, emeten en determinades zones del visible i/o infraroig. Les UCNPS són materials a escala nanomètrica que estan emergent com a candidats prometedors en optoelectrònica, visualització i antifalsificació; així com en aplicacions biomèdiques.

    El congrés està dividit en dues fases. La primera serà una Spring School, una escola pràctica que es celebrarà entre el 2 i el 4 d'abril i que proposa un dia amb activitats pràctiques als laboratoris de l'Institut de Ciència Molecular i al Servei Central de Suport de la Investigació Experimental (SCSIE) al Campus de Burjassot de la Universitat de València. La secció experimental supervisada pel Comité Organitzador Local (grup dirigit per la catedràtica Julia Pérez Prieto del Departament de Química Orgànica) oferirà formació en tècniques fotofísiques i de caracterització de compostos orgànics i de nanomaterials. També hi participen els experts de microscòpia electrònica i confocal de SCSIE i l'empresa IESMAT. L'escola de primavera la complementen onze conferenciants internacionals.

    L'Spring School té com a objectiu que l'estudiantat siga capaç de realitzar la funcionalització en la superfície dels nanomaterials Upconversion i d'entendre com utilitzar un microscopi confocal per a mesurar el temps de vida d'aquestes nanopartícules.

    El Jardí Botànic de la Universitat de València serà l'escenari, entre el 4 i el 6 d'abril, d'unes sessions on experts de diferents àmbits d'investigació oferiran xarrades, conferències i lliçons relacionades amb les últimes novetats al camp tractat a l'Escola de primavera. Els temes més rellevants tractats són la investigació de materials i la caracterització fotofísica, la funcionalització de la superfície de les nanopartícules, el desenvolupament instrumental d'aquestes nanopartícules, el desenvolupament i distribució dels instruments, i la seua toxicitat.

    L'Escola i les conferències de la segona part estan organitzades amb el recolzament de l'acció COST europea CM1403 The European Upconversion network (European Cooperation in Science and Technology) per al desenvolupament d'una energia segura, neta i sostenible, mitjançant l'ús de l'infraroig més proper, innocu per a l'organisme, fet que assegura que l'energia siga neta i sostenible.

    A aquesta segona edició de UPCON acudiran uns 160 investigadors. Entre els conferenciants hi ha el professor John A. Capobianco, de la Universitat de Concordia, a Montreal (Canadà), pioner en el camp dels nanomaterials de Upconversion. La primera edició d'UPCON va ser el 2016 a Wroclaw (Polònia).

    Pujar