elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comissió d'Hisenda acorda la inversió de 750.000 € per a les pedanies de la ciutat

La Comissió d'Hisenda acorda la inversió de 750.000 € per a les pedanies de la ciutat
  • El Ple aprovarà en el ple d'abril la quarta modificació pressupostària que permetrà esta injecció econòmica als pobles de València

La comissió informativa d'Hisenda ha aprovat este dimecres, amb els vots a favor de l’equip de govern, la quarta modificació del pressupost municipal de 2024, per un import de 4,9 milions d'euros. Serà el Ple de l'Ajuntament en la seua sessió ordinària del mes d'abril el que ratifique definitivament este moviment en els comptes, la qual cosa permetrà escometre, entre altres aspectes, una sèrie de projectes de millora en les pedanies de la ciutat de València.

Tal com va detallar la primera tinenta d'Alcaldia i regidora delegada d'Hisenda i Pressupostos, María José Ferrer San Segundo, l'Ajuntament destinarà 750.000 euros a obres d'urbanització, asfaltat i reposició d'infraestructures, a través de la licitació de diversos contractes d'execució d'obres, assistència externa de redacció de projectes, direcció d'obra i coordinació de seguretat i salut. Ferrer San Segundo, que és responsable també de la Delegació de Pedanies, Participació i Acció Veïnal, va destacar que es tracta “d'unes millores esperades pels veïns i veïnes i demandades per les alcaldies pedànies”.

“El Govern municipal liderat per María José Catalá aposta per posar en primera línia i valor les nostres pedanies, i millorar la qualitat de vida dels seus veïns, els qui venen reclamant inversions i millores als carrers i espais públics”, va declarar Ferrer San Segundo.

Ordenança del Sandbox Urbà

En la mateixa Comissió d'Hisenda i Participació, Economia, Innovació i Grans Projectes, s'ha aprovat per unanimitat dels grups municipals el text de l'Ordenança Municipal Reguladora del Sandbox Urbà de la Ciutat de València. El Sandbox Urbà és un instrument llançat des de l'estratègia València Innovation Capital al servici d'empreses i investigadors.

Es tracta d'una ordenança pionera que regularà la posada a la disposició de l'ecosistema innovador tota la ciutat com a escenari real, per a provar el desenvolupament de nous productes i servicis amb la finalitat d'obtindre èxit en el mercat. D'esta manera, València es convertix en un espai d'experimentació i de desenvolupament d'innovació al servici d'empreses emergents, centres tecnològics i equips d'investigació de les universitats.

L'ordenança reguladora del Sandbox Urbà de València, que serà aprovada finalment pel ple municipal, establix com a àmbit d'aplicació una crida a l'acció a qualsevol projecte d'innovació que requerisca per al seu desenvolupament la utilització de prototips, assajos experimentals, proves, plataformes, productes, programes, etc. Els projectes poden procedir de qualsevol sector, activitat, tecnologia o font del coneixement, incloses les humanitats. Estos projectes estaran dirigits a la cerca de noves solucions o funcionalitats que no existixen actualment en el mercat i que puguen evidenciar el seu potencial impacte positiu en els servicis municipals, i en el desenvolupament econòmic, social i mediambiental de la ciutat.

Pujar