27 de novembre de 2020 27/11/20

Els comerciants rebutgen la idea d'instal·lar un semàfor a València per a mesurar el coronavirus per barris

Els comerciants rebutgen la idea d'instal·lar un semàfor a València per a mesurar el coronavirus per barris - (foto 1)

    La Confederació d´Empresaris del Comerç, Servicis i Autònoms de la Comunitat Valenciana, CONFECOMERÇ CV veu inadequada la instal·lació d'un semàfor per barris, amb la finalitat d'informar els veïns de cada zona del nivell de contagis, atés que genera "inseguretat i alarma, i suposaria reducció dràstica de clients en els comerços i hostaleria dels barris marcats, encara que siguen establiments que no estiguen afectats per coronavirus, i amb un rigorós compliment de les normes de seguretat establides per a evitar contagis".

    La Confederació assenyala que si el que es pretén és la conscienciació ciutadana, la solució no passa per posar un semàfor que "discrimine els barris com a guetos". "Una vegada assenyalat un barri crearia una alarma tal entre la ciutadania que li costaria deslliurar-se de la consideració com a zona infectada, fins i tot quan reduïra el percentatge de contagis" assenyalen des de la confederació.

    El president de Confecomerç CV, Rafael Torres ha assenyalat que “l'Ajuntament hauria d'apostar per iniciatives que no donaren lloc a equívocs, ni a malentesos en pretendre exhibir aqueixos semàfors en aparadors del teixit associatiu de la ciutat, generant per tant un clima de desconfiança i una sensació d'inseguretat en el client”.

    En la mateixa línia, Torres posa en relleu la necessitat que el consistori compte prèviament a l'anunci d'aquesta mena de propostes amb les organitzacions del comerç, a fi de poder fomentar una major participació a l'hora de prendre decisions en les quals es demane col·laboració del sector”.

    Pujar