elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Col·legi Major Rector Peset acull l’exposició col·lectiva [D]ONES de l’associació de dones artistes Blanco, Negro y Magenta

El Col·legi Major Rector Peset acull l’exposició col·lectiva [D]ONES de l’associació de dones artistes Blanco, Negro y Magenta
  • La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València acull aquesta exposició que es teixeix al voltant de la relació de la dona i el mar

Amb aquesta exposició l’associació de dones artistes Blanco, Negro y Magenta vol sensibilitzar la societat al voltant de la relació que al llarg de la història s’ha establit entre les dones i el mar i ho fa per mitjà d’un diàleg entre les obres que componen l’exposició en diferents formats com ara dibuixos, fotografies, vídeos, obra tèxtil o escultures.

[D]ones, joc de paraules i origen de vida, element i principi de totes les coses, la dona i la mar han mantingut una relació variada i intensa al llarg del temps. Cap cultura ha sigut aliena a la xarxa que es teixia entre elles. Des de l’Isis egípcia i l’Astarte fenícia que es van convertir en patrones de la navegació; la nòrdica Ati es va convertir en deessa de la mar, i el folklore basc va comptar amb l’Arrainandere. Hui destaquen perquè s’han convertit en excel·lents oceanògrafes i enginyeres navals, sustentadores de les seues llars amb faenes diverses en el marisqueig, la venda de peix, les conserves i molt més.

Les artistes membres de l’associació que hi participen són Alexandra R. Rey, Almudena Armenta, Amalie Leschamps, Bárbara Velasco,  Blanca Prendes, Canal Bedia, Concha Mayordomo, Charo Corrales, Emi Azor, Esperanza Durán, Eva Rodríguez, Leticia Reyero,

Lo Súper, Marga Colás, María Vega, María Jesús Manzanares, Marta Albarrán, Narges Bazarjani, Pilar Belmonte, Rebeka Elizegi, Rocío Anhert, Soniya Patel, Teresa Blanco, Violeta Andreu, Virginia Rivas, Yolanda Lalonso i en aquesta ocasió l’exposició compta com a artista convidada amb la participació d’Isabel Oliver. 

Segons dades de l’organització Marítima Internacional, organisme de les Nacions Unides, per al 2021, només el 1’2% de la mà d’obra marítima mundial eren dones, aquesta data encara que pareix insignificant suposa un augment d’un 45’8% respecte a l’informe de 2015. Així mateix, en 2019 es va adoptar que el 18 de maig com el Dia Internacional de la Dona en el sector marítim.   

L’exposició serà inaugurada el proper 6 d’abril a les 19h per Ester Alba, vicerectora de Cultura i Esports de la Universitat de València, Mareta Espinosa, representant de l’associació Blanco Negro y Magenta i Carles Xavier López, director del Col·legi Major Rector Peset.

Inauguració: dimecres 6 d’abril, a les 19 h.

L’exposició estarà oberta al públic del 6 d’abril al 22 de maig de 2022, de dimarts a diumenge, d’11 a 19 h, a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València (plaça del Forn de Sant Nicolau, 4. València). 

Pujar