11 de desembre de 2019 11/12/19

Ciutadans exigeix millorar la senyalització i informació dels accessos a les platges de València

Ciutadans exigeix millorar la senyalització i informació dels accessos a les platges de València - (foto 1)
  • Copoví explica que el seu grup demanarà en el ple que les platges complisquen les condicions adequades de seguretat, accesiblidad i salubritat

Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha anunciat que portarà al pròxim ple municipal, que se celebrarà el 31 de juliol, una iniciativa dirigida a la millora de la senyalització i informació dels accessos a les platges.

El regidor de Ciutadans, Javier Copoví, ha denunciat que les platges de València, com la del Perellonet, incompleixen la normativa del Reial decret 1341/2007 sobre la senyalització i salubritat, al no existir cartells d'informació sobre les característiques de les platges, l'ordenança de mascotes, residus sòlids, seguretat, higiene i accessibilitat, entre altres aspectes. “Això és una mostra més de la falta de previsió i gestió del govern municipal respecte a les platges”, ha criticat Copoví.

El regidor de Cs ha incidit en “la necessitat” que l'Ajuntament millore la seguretat i l'accessibilitat a les platges durant tot el període de bany. “El Reial decret 1341/2007 indica que la temporada de bany és de l'1 de juny al 15 de setembre, però les nostres platges, per exemple, no compten amb servei de socorrista durant tot aqueix temps”, ha censurat *Copoví.

Per a concloure, l'edil ha destacat que el seu grup abordarà en el ple un assumpte que “ha causat alarma entre els ciutadans” com és la contaminació de l'aigua del mar per aigües fecals. “Proposarem que el bipartit faça anàlisi de les aigües durant tot l'any per a evitar el problema d'insalubritat que han hagut de viure els veïns i visitants en plena onada de calor”, ha explicat.

ocultar
Ciutadans exigeix millorar la senyalització i informació dels accessos a les platges de València
Pujar