2 de desembre de 2020 2/12/20

Ciutadans denuncia l'abús de contractes menors de la regidoria de Cementeris

Ciutadans denuncia l'abús de contractes menors de la regidoria de Cementeris - (foto 1)
  • Rocío Gil censura que “els contractes freguen el límit de la legalitat per uns cèntims” i critica la falta de planificació de la delegació d'Alejandro Ramón

Ciutadans (Cs) en Ajuntament de València ha denunciat l'abús de contractes menors de la delegació de Cementeris per a l'adjudicació de la construcció de nínxols en els cementeris municipals, eludint la fórmula de concurs i fregant el límit legal establit en la normativa, que s'estableix en 40.000 euros. “Hem detectat nombrosos contractes que no arriben als 40.000 euros per cèntims”, ha alertat la regidora de Cs, Rocío Gil.

“Aquesta pràctica hauria de traure-li els colors a l'edil Alejandro Ramón”, ha declarat la regidora de Cs, Rocío Gil, qui ha recordat que en els pressupostos municipals per a 2020 existeix una partida de 350.000 euros per a la construcció de nínxols o*columbarios. “Amb aquesta partida el regidor de Cementeris, Alejandro Ramón, ha adjudicat quatre contractes menors, a quatre empreses diferents per a nous nínxols, mitjançant contracte menor, amb un import total de quasi 160.000 euros”, ha alertat la regidora taronja.

“Aquests quatre contractes menors s'han adjudicat fregant el límit legal dels 40.000 euros, per tractar-se de contractes d'obra, com els 30 nínxols del Cementeri del Cabanyal, adjudicat per 39.999,99 euros més IVA, els 50 nínxols del de Benimamet, 39.990,96 euros més IVA, o els 35 del camposanto de Campanar per 39.952 euros més IVA”, ha relatat Gil.

La regidora taronja ha anunciat que el seu grup exigirà que “aquestes obres, necessàries i repetides en el temps, s'adjudiquen per concurs”. “El Servei de Cementeris coneix les previsions de construcció per la quantitat de morts”, ha afegit.

Pujar