elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La cinquena edició del festival Contorsions combina l'entreteniment amb la reflexió en huit espectacles de circ contemporani

La cinquena edició del festival Contorsions combina l'entreteniment amb la reflexió en huit espectacles de circ contemporani
  • El Festival Internacional de Circ congrega huit companyies valencianes i de Múrcia, Madrid, Catalunya i França

MÉS FOTOS
La cinquena edició del festival Contorsions combina l'entreteniment amb la reflexió en huit espectacles de circ contemporani - (foto 2)
La cinquena edició del festival Contorsions combina l'entreteniment amb la reflexió en huit espectacles de circ contemporani - (foto 3)
La cinquena edició del festival Contorsions combina l'entreteniment amb la reflexió en huit espectacles de circ contemporani - (foto 4)

València acull del 14 al 18 de desembre al Teatre el Musical, la plaça del Rosari i el Cobert 2 del port de València la cinquena edició de Contorsions, el Festival Internacional del Circ, que oferirà espectacles de huit companyies valencianes, de Múrcia, Madrid, Catalunya i França. Tots els espectacles programats són gratuïts. La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha destacat que la cinquena edició del Festival “el consolida com una proposta cultural de referència tant a nivell local com estatal”.

Per a la regidora, “Contorsions permetrà que el públic descobrisca una nova manera d'entendre i viure el circ per mitjà d'una visió molt més rica i contemporània d'este art, amb espectacles per a tota mena de públics, programació multidisciplinària, reflexió i diversió”. Així ho ha afirmat la regidora durant la roda de premsa de presentació de la programació del festival, en la qual han estat presents, a més de la regidora, els codirectors artístics del certamen, Helena Ordóñez Bergareche i Javier Sahuquillo.

Així, Contorsions oferirà tant circ per a tota la família com específic per a adults, amb l'objectiu de sorprendre, emocionar i trencar els esquemes del públic. En total seran huit propostes procedents de la Comunitat Valenciana, Múrcia, Madrid, Catalunya i França i que abasten modalitats escèniques diverses com els titelles, la dansa, l’art minimalista i, fins i tot, un bingo musical. En totes elles, el resultat és una fusió de formes d'expressió escènica.

La programació

El festival s'inaugurarà el pròxim dimecres, 14 de desembre, al Teatre el Musical, amb un gran bingo per a tots els públics a càrrec de la companyia Mundo Chillón, on se succeeixen artistes excèntrics, extravagàncies, comèdia, disbarat i la música.

La jornada de divendres s'han programat dos espectacles en la Coberta 2 de la Marina. La jornada arrancarà a les 18 h amb l’espectacle Mentir el mínim, de la companyia francesa Alta Gamma. Els seus creadors han concebut un projecte conceptual que gira al voltant del minimalisme per a xiquets i xiquetes a partir de sis anys.

Mentrestant, a les 20 h els prendran el relleu els murcians UpArte amb l'estrena a València de la seua obra de circ contemporani per a tots els públics. Desprovisto és una peça entre el risc, el ritme, l'estètica i l'humor amb un desplegament d'acrobàcies, torres humanes i salts mortals.

Dissabte, l'oferta circense es repartirà entre el Teatre el Musical i la Coberta 2 de la Marina. El TEM acollirà a les 13.30 h La crisi de la imaginació, un espectacle recomanat per a majors de quatre anys. Els catalans Rauxa Cia amalgamen circ contemporani, dansa i marionetes surrealistes en un muntatge on el moviment corporal és protagonista i qüestiona els límits entre el possible i l'impossible.

La companyia Aicrag reprendrà la programació de vesprada al Cobert 2 de la Marina amb l’obra Desempolsant, una obra de circ contemporani per a tots els públics amb nombrosos jocs visuals, acrobàcies, equilibri, malabars i trapezi.

Remataran la jornada a les 20 h al Teatre el Musical els francesos Atonite Compagnie amb l’espectacle Hier arrive bientôt, que presenta una clown entre l'expectació i l'esperança. Un sobresalt sensible i bufonesc sobre la nostàlgia, la memòria i l'oblit.

El circ sorprendrà passejants i veïnat diumenge de matí i de vesprada amb l'espectacle itinerant Grands, de la companyia valenciana Xa! Teatre. Els octogenaris Tereseta i Pòsit partiran a les 12 h des de la Coberta 2 de la Marina i, a les 17.30 h, des de la plaça del Rosari per remoure la consciència de la gent, mobilitzar-se i mobilitzar la ciutadania i combatre les injustícies socials del segle XXI. Amb molt d'humor i energia, la parella crearà situacions estrafolàries i surrealistes.

L'oferta matinal es completa amb un altre tàndem d'artistes, un malabarista obsessionat pel seu món d'objectes volants i un acròbata que s'expressa a través del moviment. La seua curiositat els portarà a una trobada silenciosa de la qual sorgirà el desig d'anar cap a l'altre.

El festival Contorsions clourà la seua programació diumenge a les 19 h al Teatre el Musical amb un univers on acrobàcies, tècniques aèries i malabars es barregen amb l'humor, la melancolia i el vertigen.

Pujar