elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Centre Especial d'Ocupació 'Fet de Vidre' finalitza la restauració de les vidrieres del Cementeri Britànic de València

El Centre Especial d'Ocupació 'Fet de Vidre' finalitza la restauració de les vidrieres del Cementeri Britànic de València
    MÉS FOTOS
    El Centre Especial d'Ocupació 'Fet de Vidre' finalitza la restauració de les vidrieres del Cementeri Britànic de València - (foto 2)

    La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha visitat les actuacions de rehabilitació de les vidrieres del Cementeri Britànic de València, una labor que han desenvolupat les persones participants en el Centre Especial d'Ocupació Fet de Vidre.

    El Centre Especial d'Ocupació Fet de Vidre és un organisme vinculat a València Activa a través de la Fundació de la Comunitat Valenciana del Pacte per a l'Ocupació a la Ciutat de València. Els seus integrants han conclòs els treballs de restauració integral de les vidrieres de la porta principal i finestres de la capella, així com la finestra exterior i la porta principal del cementeri.

    Un total de 12 persones empleades, totes elles amb discapacitat, formen l'equip de Fet de Vidre, i dissenyen i elaboren diferents peces, des de plats o figures fins a complements realitzats amb un gran nivell de detall i de qualificació. Així mateix, fan treballs per encàrrec, en els quals dediquen una especial atenció al punt de cocció, el dibuix o el muntatge de la peça. La regidora Sandra Gómez ha exalçat "la important labor que realitzen els treballadors de Fet de Vidre i l'imprescindible paper que tenen en la conservació del patrimoni cultural de la ciutat, gràcies a la seua professionalitat i qualitat d'execució".

    El Centre Especial d'Ocupació Fet de Vidre va nàixer arran d'un taller d'ocupació per a persones amb discapacitat amb el suport de la Fundació Pacte per l'Ocupació a la Ciutat de València, la CEV, UGT, CCOO i l'Ajuntament de València. L'objectiu principal d'este espai, que complirà 10 anys en breu, és fomentar la igualtat d'oportunitats laborals per a les persones que patixen alguna discapacitat física o psíquica, i facilitar la seua integració en el mercat laboral. En este sentit, els seus treballadors, tant del taller com dels tres punts de venda de València, formen part d'este col·lectiu desfavorit.

    EL CEMENTERI BRITÀNIC DE VALÈNCIA

    El Cementeri Britànic de València es localitza just davant del Cementeri General. És una edificació de mitjan segle XIX que s'utilitzava per al soterrament de ciutadans britànics de religió protestant, atés que no podien rebre sepultura als cementeris públics, tots ells catòlics en aquell moment. Es tracta d'un enclavament poc conegut a la ciutat de València que ha sigut víctima d'actes vandàlics en el passat i la situació del qual ha sigut denunciada en diverses ocasions.

    Alberga més de 350 tombes, algunes de les quals guarden les restes de personatges que des de diversos àmbits van contribuir a l'avanç tecnològic de la València de l'època, com ho van ser en la posada al punt del port, del ferrocarril, industrials del ferro o exportadors de la taronja.

    Sandra Gómez ha destacat este treball com "una millora necessària, de l'òptim resultat de la qual ja podem gaudir, i que s'ha dut a terme amb l'objectiu que el Cementeri Britànic recupere la seua història i la seua memòria i puga ser visitat i conegut per tots els valencians".

    Pujar