elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un centenar de famílies de les torres de Campanar demanen ser reallotjades en el barri de Safranar, un edifici adequat en temps rècord

Un centenar de famílies de les torres de Campanar demanen ser reallotjades en el barri de Safranar, un edifici adequat en temps rècord
  • Famílies amb xiquets, persones majors o dependents tindran prioritat per a accedir als habitatges de Safranar a València

 

Les 131 vivendes de nova construcció que l'Ajuntament ha posat a disposició de les persones afectades per l'incendi de Campanar estaran equipades i proveïdes de tot el necessari per a ser habitades des de hui. Les famílies amb xiquets, majors i les que tenen necessitats especials tindran prioritat a l'hora d'entrar a viure en este edifici de propietat municipal, situat en el barri de Safranar, on hui s’han ultimat contra rellotge els preparatius per al reallotjament dels qui dijous passat van perdre la seua llar, tal com ha comprovat de primera mà l'alcaldessa de València, María José Catalá.

L'alcaldessa ha visitat estos habitatges este migdia, conclòs el dol oficial de tres dies decretat per la ciutat, després d'anunciar noves ajudes de l'Ajuntament per a estes persones i de participar en una concentració silenciosa convocada per la FEMP en senyal de dol per la defunció de 10 de les víctimes de l'incendi.

Desplaçada a Safranar, en el districte de Patraix, l'alcaldessa ha recordat que l'Ajuntament va adquirir estos 131 habitatges, per 21.719.946,56 euros, per a destinar-los a lloguer assequible i que, “donat este succés sobrevingut, les ha habilitat, amb caràcter d'urgència i gràcies a la col·laboració de diverses empreses i de la societat en general, per a acollir als qui van veure cremar la seua casa i els seus records, i han vist truncada la seua vida per les flames de l'incendi deslligat en Campanar”. “Es tracta de vivendes de 2 i 3 dormitoris, que s'han equipat i condicionat en un temps rècord per a estes persones”, ha explicat després de concretar que “ara mateix s’ultima el parament de la llar i algunes qüestions menors per a dotar a les famílies d’un entorn de normalitat”·.

“La idea és que les famílies puguen reprendre, en la mesura que siga possible, la seua vida i puguen deixar l'hotel que els va brindar un primer acolliment, per a recuperar un espai en el qual reprendre les seues rutines, un lloc còmode, habitable i on estes famílies consternades pel succés puguen sentir-se a gust”, ha manifestat Catalá.

A este efecte, l'Ajuntament també ha posat a la disposició de les víctimes del tràgic incendi de Campanar llocs de treball, dotats d'ordinador portàtil i connectivitat, en el complex de Las Naves-La Farinera, situat al carrer Joan Verdeguer número 30.

“Hem iniciat un procés llarg –ha assegurat Catalá- en explicar que, una vegada reallotjades el centenar de famílies que així ho han sol·licitat, l'Ajuntament treballarà de forma personalitzada amb cadascuna d'elles”. “De moment, disposen de tres mesos, prorrogables, de cessió temporal, i durant eixe temps es veurà la seua situació de vulnerabilitat”, ha indicat.

Pel que respecta als 131 habitatges, 85 d'estes tenen dos dormitoris amb una superfície útil de 45-53 metres quadrats, mentre els 46 habitatges restants tenen tres dormitoris i compten amb una superfície entre 65 i 74 metres quadrats.

L'edifici, que té una superfície de 15.104,05 metres quadrats, dels quals 10.476,04 metres són d'ús residencial, també disposa de 84 places de garatge distribuïdes en dos soterranis i 22 trasters, igualment construïts en els dos soterranis. A més, té habilitades 131 places de bicicleta en la planta baixa amb accés des del vestíbul.

“Tot l'immoble és de nova construcció, a estrenar, amb qualitat de materials i instal·lacions d'alt nivell que inclouen aire condicionat per conductes de fred i calor i alta eficiència energètica”, ha afegit l'alcaldessa, que ha aprofitat la visita per a reiterar agraïments “a totes les empreses valencianes, que han demostrat una resposta exemplar per la seua generositat, per a buscar solucions”.

 

 

 

MÉS FOTOS
Un centenar de famílies de les torres de Campanar demanen ser reallotjades en el barri de Safranar, un edifici adequat en temps rècord - (foto 2)
Un centenar de famílies de les torres de Campanar demanen ser reallotjades en el barri de Safranar, un edifici adequat en temps rècord - (foto 3)
Un centenar de famílies de les torres de Campanar demanen ser reallotjades en el barri de Safranar, un edifici adequat en temps rècord - (foto 4)
Pujar