6 d’agost de 2020 6/8/20

CCOO denuncia que el tancament de l'Hospital València a la Mar "deixa a tota la seua plantilla sense treball"

CCOO denuncia que el tancament de l'Hospital València a la Mar "deixa a tota la seua plantilla sense treball" - (foto 1)
  • Des del centre hospitalari expliquen que el tancament es deu a pèrdues econòmiques insostenibles i que s'està treballant per a minimitzar l'impacte del cessament d'activitat

CCOO ha celebrat hui una concentració per a mostrar la seua oposició davant el tancament de l'Hospital València a la Mar i l'acomiadament de la plantilla: "L'empresa ha dictat un acomiadament col·lectiu sense plantar-se altres opcions i sense haver intentat reflotar aquest centre hospitalari", denuncia CCOO en un comunicat.

Alguna cosa que rebutja el propi centre, qui ha comunicat al comité d'empresa el pròxim cessament d'activitat del centre: "És el pas previ per a protegir i garantir el procés de negociació, que intentarà minimitzar l'impacte lesiu que el cessament d'activitat puga tindre per a totes dues parts. De la mateixa manera, s'articularan les mesures necessàries per a facilitar la continuïtat assistencial dels pacients i usuaris del centre".

Des de l'Hospital València a la Mar defensen que el tancament es deu al fet que el centre acumula quantioses pèrdues econòmiques ininterrompudes des de 2012 que fan completament insostenible la seua continuïtat, sent aquesta l'única raó que explica la dolorosa decisió de conducta al cessament d'activitat: "Només en 2019, últim exercici tancat, les pèrdues han ascendit a més de 1,3 milions d'euros".

CCOO lamenta que des del 2012, l'empresa Vithas ha anat desmantellant l'hospital a poc a poc atribuint-lo a pèrdues econòmiques "però la veritat és que porten anys tancant serveis com a oftalmologia, digestiu, hemodiàlisi, dany cerebral, alguns serveis de consultes externes, de salut mental, o fins i tot urgències, quan eren àrees totalment rendibles".

A això respon el propi hospital, qui explica que els successius plans de reflotament desenvolupats durant aquests 8 anys de pèrdues econòmiques "demostren el compromís de l'empresa per mantindre l'activitat i els 38 llocs de treball de la plantilla actual". Desafortunadament, les pèrdues acumulades des de 2012 obliguen a adoptar aquesta decisió sense més demora.

CCOO recorda que hi ha persones que porten més de 40 anys treballant en aquest centre hospitalari i que ara amb 60 anys queden abandonats i amb dificultat per a trobar una altra ocupació. Per això ha sol·licitat que l'empresa reubique en altres hospitals del grup al personal i el faça amb garanties.

Pujar