elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El ‘CCCC Podcast’ del Centre del Carme, nominat als Premis Sonor

El ‘CCCC Podcast’ del Centre del Carme, nominat als Premis Sonor
  • Estrenat fa només un any, el pòdcast suma ja més de 4.000 escoltes acumulades en IVOOX, Spotify, Amazon Music i Apple Music

  • ‘CCCC Podcast’ és finalista en les categories de millor pòdcast d’innovació i millor realització i disseny sonor

MÉS FOTOS
El ‘CCCC Podcast’ del Centre del Carme, nominat als Premis Sonor - (foto 2)

Només un any després d’haver-se llançat, l’innovador projecte radiofònic del Centre del Carme Cultura Contemporània, ‘CCCC Podcast’, ha sigut seleccionat com a finalista en els Premis Sonor, guardons creats pel magazín ‘LA MIRA’, amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, per a reconéixer els millors pòdcasts difosos durant l’any anterior. Amb 20 programes publicats en 2022 i 4 en 2023, ja suma més de 4.000 escoltes acumulades i més de 400 subscriptors en IVOOX, Spotify, Amazon Music i Apple Music.

‘CCCC Podcast’ ha sigut un dels tres finalistes triats pel jurat en les categories de millor pòdcast d’innovació i millor realització i disseny sonor en la segona edició d’aquests guardons, que han rebut prop de 200 candidatures enguany. Els projectes guanyadors es donaran a conéixer durant la gala de lliurament de premis que se celebrarà el dia 15 de maig a l’Spotify Camp Nou.

“La nostra línia de treball es basa en l’experimentació de formats culturals, i amb ‘CCCC Podcast’ oferim continguts vinculats a la nostra programació d’una manera atractiva, dinàmica i actual. Per a fer-ho, comptem amb un gran equip, format per Amàlia Garrigós i Edu Comelles, que estan fent un treball molt acurat pel que fa tant als continguts com al disseny de so. Celebrem tant l’èxit d’audiència com aquesta nominació, perquè ens indica que la nostra nova proposta està aportant valor”, assenyala el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.

“La nominació pel disseny de so i la innovació ens fa una il·lusió especial, ja que treballem des d’un vessant experimental i allunyat de fórmules convencionals, fet que atorga al pòdcast una certa singularitat en el panorama actual, especialment en el context valencià i català. Treballar amb músiques experimentals, art sonor i enregistraments de camp i compaginar-ho amb continguts divulgatius, culturals, artístics i contemporanis és ja marca de la casa i ens ompli de satisfacció que es reconega l’aposta tant per part nostra com pel CCCC”, assegura l’artista sonor Edu Comelles, responsable del projecte juntament amb la periodista radiofònica Amàlia Garrigós.

“Treballem de manera col·laborativa continguts que es generen al Centre del Carme, tant artístics com de formació o de mediació social. Es tracta d’una matèria primera riquíssima per a elaborar narracions sonores i traslladar l’ebullició d’activitats que genera el CCCC. El nostre pòdcast contribueix, amb l’àudio, a potenciar la idea d’agitació cultural i transformació social”, assenyala Amàlia Garrigós.

Escoltar la cultura contemporània

El maig de 2022, el Centre del Carme estrenava un nou format radiofònic per a donar difusió a la completa agenda del centre d’agitació cultural de València, de la mà de la periodista Amàlia Garrigós i l’artista sonor Edu Comelles. Així, doncs, es convertia en el primer museu valencià que compta amb un suport de difusió especialitzat en format pòdcast.

La primera temporada de ‘CCCC Podcast’ ha tingut 20 episodis, l’èxit d’audiència dels quals ha portat a donar continuïtat al projecte en 2023, amb 20 entregues quinzenals més —els quatre primers episodis ja estan publicats—, que aborden temàtiques vinculades a les propostes i activitats del CCCC amb un format narratiu i un ritme dinàmic.

Fins hui, ‘CCCC Podcast’ disposa de 24 programes publicats, més de 4.000 escoltes acumulades i més de 400 subscriptors. Tots els episodis poden escoltar-se en IVOOX, Spotify, Amazon Music i Apple Music.

Pujar