elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catalá demana “celeritat” per a fer efectiva la declaració sobre la Capital Verda, i que siga per dos anys

Catalá demana “celeritat” per a fer efectiva la declaració sobre la Capital Verda, i que siga per dos anys
  • L'alcaldessa ha reclamat agilitat en l'aprovació del reial decret que ha de fer efectiva la declaració de la capitalitat com a Esdeveniment d'Excepcional Interés

L'alcaldessa de València, María José Catalá, s'ha referit este dimecres a la declaració aprovada ahir pel Congrés dels Diputats, que reconeix la Capitalitat Verda València 2024 com a Esdeveniment Excepcional d'Interés Públic. Catalá ha manifestat la seua satisfacció i ha subratllat la importància que “esta declaració es materialitze de manera immediata en un reial decret”.

 “Hi ha un acord i hi ha voluntat política”, ha destacat l'alcaldessa, qui ha subratllat que la declaració que es va fer efectiva després de la Proposició No de Llei, PNL, que va plantejar el grup Popular per a tirar avant la iniciativa, i que va comptar amb els vots a favor del grup Socialista en el Parlament. “Es va negociar ahir i va eixir endavant, però falta plasmar-la i materialitzar-la en un reial decret –ha puntualitzat- i falta que s'establisquen els beneficis fiscals per a les empreses que aposten per la capitalitat”.

María José Catalá ha anunciat també que, el mateix que va fer Vitòria en el seu moment, València sol·licita esta declaració “per a dos anys: 2024 i 2025”, és a dir, l'any de la capitalitat i el següent. “A Vitòria se li van concedir dos anys –ha explicat l'alcaldessa- de manera que les empreses col·laboradores podien millorar l'aportació que feien a eixa capitalitat”. “I això mateix és el que volem per a la nostra ciutat i per a les empreses que han donat el seu suport la iniciativa”.

Finalment, l'alcaldessa ha mostrat la sopresa pel resultat de la votació en la cambra baixa, i ha demanat explicacions per la falta de suport a la declaració per part d'altres grups parlamentaris.

Pujar