elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Casa del Voluntariat acollirà diverses entitats socials, institucions i empreses per a crear sinergies

La Casa del Voluntariat acollirà diverses entitats socials, institucions i empreses per a crear sinergies
  • Este espai es constitueix en el marc del conveni entre l'Ajuntament i la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana (PVCV)

MÉS FOTOS
La Casa del Voluntariat acollirà diverses entitats socials, institucions i empreses per a crear sinergies - (foto 2)

L'alcaldessa, María José Catalá, acompanyada per la regidora de Benestar Social i Servicis Socials, Marta Torrado, així com pel secretari Autonòmic de família i Servicis Socials, Ignacio Grande, i pel president de la Plataforma del Voluntariat Comunitat Valenciana, Miguel Salvador, ha visitat hui la Casa del Voluntariat.

Catalá ha expressat el seu agraïment “a totes les persones que han fet possible este projecte, des dels voluntaris i entitats que han dedicat el seu temps i esforç fins als col·laboradors i patrocinadors que han contribuït amb recursos i suport”. Ha fet una especial menció a la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana, “el nostre gran el referent del voluntariat”, ha afegit.

Esta plataforma és una xarxa de 145 entitats sense ànim de lucre l'objectiu principal del qual és promocionar i difondre l'acció voluntària en la societat i desenvolupar activitats que impulsen l'àmbit del tercer sector per a col·laborar en la seua potenciació i desenvolupament.

La Casa del Voluntariat es constitueix en el marc del conveni entre l'Ajuntament i la Plataforma del Voluntariat de la C.V. (PVCV), firmat l'any passat. Este espai d'intermediació, participació i solidaritat acollirà així a diverses entitats socials, institucions i empreses amb responsabilitat social, a més de col·lectius socials i altres organitzacions, on podran crear sinergies i, mitjançant el treball col·laboratiu, fomentaran accions participatives i de voluntariat en la Comunitat.

“El voluntariat ha sigut, i continua sent, un pilar fonamental en la construcció d'una societat més justa i solidària. És l'expressió més genuïna d'empatia i altruisme, i a través d'ell, podem marcar una vertadera diferència en la vida dels altres”, ha subratllat l'alcaldessa. Així mateix, ha afegit que es tracta d'“un actor indispensable en una ciutat solidària i compromesa com és València perquè les polítiques socials tinguen l'èxit desitjat”.

Pel que respecta a la Casa del Voluntariat, Catalá ha explicat que en este centre “les persones voluntàries trobaran recursos, formació i suport per a dur a terme les seues accions de manera eficaç i efectiva”. En este sentit, ha reiterat “el compromís del govern municipal amb el voluntariat i amb totes les organitzacions i persones que dediquen el seu temps i energia a millorar la nostra ciutat i la vida dels seus habitants”.

Pujar