elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les carreres populars tornen a València amb la primera cita aquest diumenge

Les carreres populars tornen a València amb la primera cita aquest diumenge
  • Mil corredors han participat en la # ValènciaCorre, la primera cursa des que va esclatar la pandèmia

Galeria de fotos
#ValènciaCorre, 9 de maig de 2021
#ValènciaCorre, 9 de maig de 2021
MÉS FOTOS
Les carreres populars tornen a València amb la primera cita aquest diumenge - (foto 2)
Les carreres populars tornen a València amb la primera cita aquest diumenge - (foto 3)
Les carreres populars tornen a València amb la primera cita aquest diumenge - (foto 4)
Les carreres populars tornen a València amb la primera cita aquest diumenge - (foto 5)
Les carreres populars tornen a València amb la primera cita aquest diumenge - (foto 6)
Les carreres populars tornen a València amb la primera cita aquest diumenge - (foto 7)

València torna a ser la capital de l'running. Aquest diumenge ha tingut lloc la primera cursa popular des que esclatés la pandèmia. Mil corredors han participat en aquesta cursa que ha recorregut durant uns 5,7 quilòmetres al districte de Campanar i els camps del voltant.

Es tracta de la primera prova del Circuit de Carreres Populars que es celebra de manera presencial, i amb caràcter simbòlic, des de març de 2020 a causa de les restriccions aplicades fins al moment per la crisi de la covid-19.

Perquè es garantira la seguretat dels corredors han ixit en dos horaris diferents i s'ha limitat la participació en mil persones. A més, s'ha desplegat un dispositiu de seguretat per evitar que es formara cap aglomeració i assegurar el compliment de les mesures sanitàries ".

La regidora d'Esports ha assegurat que "és una gran satisfacció poder tornar al carrer després de més d'un any sense curses populars". Així mateix, ha explicat que "des de la Fundació Esportiva Municipal (FDM) s'ha treballat perquè #ValènciaCorre puga celebrar-se amb totes les garanties de seguretat".

S'han realitzat competicions en les categories Infantil (nascuts o nascudes entre 2008 i 2009), Cadet (2006 i 2007), Juvenil (2004 i 2005), Júnior-Promesa (entre 1999 i 2003), Sènior (entre 1987 i 1998), veterà o veterana A (entre 1977 i 1986), veterà o veterana B (entre 1967 i 1976) i veterà o veterana C (nascuts o nascudes abans de 1967).

Pilar Bernabé ha recordat que la crisi sanitària provocada per la Covid-19 va obligar a suspendre les proves del Circuit de Carreres Populars de la Ciutat de València de manera presencial: "Amb l'organització d'aquesta cursa, la FDM vol oferir la possibilitat de tornar a viure l'esport popular al carrer, però sempre tenint en compte les mesures sanitàries per garantir la màxima seguretat en el desenvolupament de l'esdeveniment ", ha afegit.

Presa de temperatures, repartiment de gel hidroalcohólico, distància de 1,5 metres, marcades en el paviment, ús obligatori de la mascareta fins a creuar l'arc de sortida i voluntaris controlant cada cantonada del recorregut són algunes de les mesures que s'han implementat en aquesta gran carrera.

A més, l'organització també s'ha suprimit la instal·lació de photocall, per evitar fotos col·lectives de grup i s'ha eliminat el lliurament de premis presencial. Tenint en compte la precaució i la prudència amb què encara s'ha d'abordar la situació, en #ValènciaCorre només hi ha hagut medalla per als tres primers classificats i classificades de la general, el lliurament de les quals no s'ha fet aquest diumenge, sinó que serà més endavant a la seu de la FDM.

Pujar