elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
SESSIÓ DE CONTROL

Carlos Mazón prorroga les ajudes per als afectats per l'incendi de Campanar

Carlos Mazón prorroga les ajudes per als afectats per l'incendi de Campanar
  • El president enlletgix al PSOE que els damnificats no hagen sigut rebuts pels representants d'Espanya

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha anunciat durant la sessió de control en les Corts més ajudes per part del Consell als damnificats per l'incendi de campanar que el passat 22 de febrer va arrasar per complet dos blocs de cases.

Així, el cap del Consell ha assegurat que “la Generalitat ampliarà l'exempció de l'Impost de Transmissions Patrimonials també a les persones residents afectades per l'incendi de vivendes en el barri de Campanar que adquirisquen una vivenda”. Així ho ha avançat el cap del Consell en la sessió de control de Les Corts celebrada este matí després de reunir-se esta setmana amb l'Associació de Residents Afectats per l'Incendi de Campanar (ARDIC).

Mazón ha assenyalat que amb esta iniciativa s'obri l'opció al fet que estos residents puguen adquirir una vivenda amb ajudes fiscals consistents en la fixació de tipus 0 d'este impost de la Generalitat, tal com es venia aplicant als propietaris.

Així mateix, el cap del Consell ha avançat que “es duplicarà” el període de les ajudes per a arrendar una vivenda per a les persones afectades per l'incendi que estigueren en règim de lloguer. D'esta manera, amb esta modificació s'amplia de tres a sis mesos el període d'ajudes destinades a llogar una vivenda a les persones que estaven en règim de lloguer en el moment de l'incendi.

A més, ampliaran els impostos 0 per a les vivendes a propietaris i residents i ampliaran l'ajuda psicològica durant tot l'any.

Carlos Mazón ha recordat que tant ell com l'alcaldessa María José Catalá han rebut a les víctimes de l'incendi i ha enlletgit al PSPV-PSOE que no hagen sigut rebuts pel Govern d'Espanya.

En este sentit, el president ha preguntat al Síndic socialista en les Corts, José Muñoz, “com és possible que la Delegació i la Subdelegació del Govern no hagen rebut a les famílies, després de les colzades d'aquells dies”.

A més, ha titllat d'insensibles al Govern d'Espanya perquè “hi ha ciutadans de Bielorússia que per no tindre el duplicat el certificat, tornaran a un país en guerra”.

Cal recordar que l'incendi es va originar el 22 de febrer sobre les 17.30 hores a l'apartament  86 d'un dels dos edificis conformats per 138 immobles que van ser devorats per les flames, en tot just una hora. L'incendi  va deixar sense vivenda a 450 persones, deu van morir i altres 15 van resultar ferides, entre elles sis bombers.

L'estructura no està danyada

Com els va avançar elperiodic.com la setmana passada, l'edifici arrasat pel foc podrà rehabilitar-se.

D'esta manera, les 130 famílies que es van quedar sense una llar el passat 22 de febrer, podran recuperar la seua rutina en el barri on ja tenien una vida construïda. La notícia ha suposat una gran alleujament per als veïns, ja que la gran majoria han hagut de començar la seua vida lluny de barri, allunyant-se així dels col·legis dels seus fills i els seus treballs.

En este sentit, als dos mesos de l'incendi, els veïns es van unir sota les sigles Aproicam (Associació de Propietaris Afectats Incendi Campanar), amb l'objectiu de reconstruir les seues llars en el barri, i hui finalment la seua lluita i treball s'ha vist recompensada.

Segons ha pogut saber elperiodic.com, la investigació particular realitzada per a conéixer l'estat de l'edifici ha pogut concloure que l'edifici no patix danys estructurals de rellevància.

L'informe indica que “el foc ha afectat de manera general a totes les plantes de vivendes de l'edifici, per damunt de la planta segona”. No obstant això, “esta afectació ha sigut en canvi molt limitada des d'un punt de vista estructural”.

Pujar