elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Carlos Mazón anuncia ajudes per 4 milions d'euros per a les famílies afectades per l'incendi de València

Carlos Mazón anuncia ajudes per 4 milions d'euros per a les famílies afectades per l'incendi de València
  • El ple del Consell s'ha reunit esta nit amb caràcter extraordinari per a aprovar el paquet de mesures en el qual participen diverses conselleries

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón ha comparegut esta nit en roda de premsa després de la celebració del ple extraordinari del Consell per a provar un paquet de mesures urgent per a ajudar a les famílies afectades per l'incendi del barri de Campanar, a València.

Estes mesures, que es publicaran esta mateixa nit en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), estan valorades en prop de quatre milions d'euros i inclouran fins a 10.000 euros per als béns immobles dels habitatges afectats i lloguer, transport gratuït durant dotze mesos per als afectats i exempcions fiscals per als qui decidisquen comprar una nova casa, entre altres.

A més Carlos Mazón ha informat que hi haurà un primer paquet de mesures per a despeses de primera necessitat al qual es destinaran un 1.380.000 euros i un segon paquet d'ajudes al lloguer de fins a 2.480.000 euros.

A elles se suma l'impacte econòmic de les gratuïtats del transport públic i les reduccions fiscals que s'aplicaran als afectats.

El president Carlos Mazón ha comparegut al costat de l'alcaldessa de València, María José Catalá, per a anunciar el paquet de mesures urgents de la Generalitat Valenciana per al pitjor incendi que ha patit la ciutat de València i la Comunitat Valenciana en tota la seua història.

El cap del consell ha indicat que les persones afectades per l'incendi de les dos torres del barri de Campanar no hauran de realitzar cap tràmit extraordinari per a rebre estes ajudes totes elles es tramitaran directament des del punt d'atenció als afectats en Tabacalera.

En totes estes ajudes participen diverses conselleries des de Presidència, Igualtat, Hisenda, Sanitat, Educació i Territori.

 

Pujar