elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

‘El món canta davant un bressol’ obri els actes commemoratius pel 75 aniversari de l’Orfeó Universitari de València

‘El món canta davant un bressol’ obri els actes commemoratius pel 75 aniversari de l’Orfeó Universitari de València

    L’Orfeó Universitari de València, la formació coral universitària més antiga d’Espanya, celebra en 2022 el 75 aniversari de la seua fundació amb un nodrit programa d’activitats culturals que inaugura aquest diumenge, dia 19, amb el seu tradicional concert de Nadal ‘El món canta davant un bressol’, a l’església dels Sants Joans de València.

    Un concert que enguany, en paraules del seu director, Francesc Valldecabres, serà “molt especial” en tractar-se de l’esdeveniment escollit per a inaugurar l’efemèride.

    Amb el títol ‘D’ací d’allà: un Nadal de diàlegs possibles’, el concert amb més tradició a la ciutat de València –porta celebrant-se més de sis dècades– constarà d’un repertori de nadales clàssiques valencianes i d’arreu del món interpretat pel conjunt coral universitari amb el suport de solistes i professionals de la música que han format part de l’associació.

    Serà, en definitiva, un acte per a “retre homenatge a totes aquelles persones que han passat per les files de l’Orfeó contribuint a fer 75 anys d’història coral a València”, subratlla Valldecabres.

    ‘El món canta davant un bressol’ s’oferirà en dues sessions, a les 18 i a les 20 hores, i les entrades es poden reservar per correu electrònic en l’adreça info@orfeouniversitaridevalencia.es o bé adquirir en la mateixa Església dels Sants Joans (plaça del Mercat, València) una hora abans del començament del concert. El preu de l’entrada és un donatiu de 10 euros.

    La celebració del 75é aniversari aquest 2022 té previst dur a terme “nombrosos projectes musicals molt interessants, acompanyats de directors, solistes i agrupacions de renom com ara Carlos Mena i Orlando Consort”, explica Francesc Valldecabres, a més de reforçar el projecte formatiu de l’Orfeó amb cursos i projectes participatius. “La commemoració d’aquest 75 aniversari comptarà amb diverses actuacions amb una voluntat ferma de dinamitzar el món cultural i coral valencià”, conclou.

    Així, després d’‘El món canta davant un bressol’, l’Orfeó reprendrà els actes commemoratius dimarts 21 amb la interpretació d’una selecció de l’obra de Claudio Monteverdi ‘Il sesto libro di madrigali’ i d’autors com ara Frescobaldi, Arcadelt, Gesualdo i Caccini. L’actuació serà a les 20 hores, també a l’església dels Sants Joans de València, i les entrades s’adquiriran pels mateixos canals que el primer dels concerts.

    Francesc Valldecabres destaca així mateix que “malgrat els entrebancs de la pandèmia, amb mascaretes, distància, gel i totes les mesures de seguretat possibles, enguany l’Orfeó ha tingut molta activitat: durant l’últim trimestre hem desenvolupat el projecte ‘Temps d’abraçar’, de la Diputació de València, amb un ‘Rèquiem’ de Mozart al Teatre Principal de València i d’altres auditoris”.

    De fet, en tres mesos, l’Orfeó ha realitzat 18 concerts en diversos municipis valencians i, en desembre, ha portat el Nadal a la Casa de la Cultura de Benimodo i a la comarca de l’Alt Maestrat amb la interpretació de nadales al Centre Penitenciari Castelló II i a l’església de Santa Maria Magdalena de Vilafranca.

    Pujar