25 de setembre de 2020 25/9/20

Camarasa: "L'edifici 'Banco de Valencia' ha de mantindre la seua història i la seua fatxada"

    El regidor de Ciutadans en l'Ajuntament de València Manuel Camarasa ha assegurat hui: "L'edifici 'Banco de Valencia' ha de mantindre la seua història i la seua fatxada. Des de Ciutadans mai estarem en contra del que permeta la legislació i l'ordenança municipal i serem ferms a l'hora de mantindre este edifici i el que suposa per als valencians".

    Després de les informacions publicades que apunten a la possibilitat que es retiren les lletres de bronze que donen nom a l'edifici 'Banco de Valencia', el regidor de Cs ha recordat que el 27 d'abril de 2017 es va acordar una declaració institucional en el Ple de l'Ajuntament de València en amb el títol 'En defensa del rètol de bronze de Banc de València'.

    En esta declaració institucional, tots els grups polítics van dir: "L'edifici Banco de Valencia ha de mantindre's en la ciutat comptant la nostra història. La seua inclusió en l'entorn de protecció del BIC Teatre Principal i el seu nivell de protecció així ho establix, subratllant en la seua fitxa particularitzada els seus valors històrics, urbanístics i arquitectònics, a través de la seua fatxada, tipologia, sistema constructiu, altura de forjats, elements decoratius o elements singulars, entre altres. Amb això, la protecció de l'edifici Banc de València ha d'aconseguir tots els elements que conformen la fatxada del mateix, incloses les lletres que lluïxen en la seua entrada amb el lema de 'Banco de Valencia'.". 

     

    Pujar