29 d’octubre de 2020 29/10/20

Benestar Animal garanteix l’atenció i els treballs de cura als animals de companyia en el refugi de Benimàmet

Benestar Animal garanteix l’atenció i els treballs de cura als animals de companyia en el refugi de Benimàmet - (foto 1)
  • El centre municipal d’acollida d’avifauna urbana i animals exòtics de Natzaret també continua ocupant-se dels animals allí refugiats

La regidora de Benestar Animal de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha explicat hui que el refugi d’animals de Benimàmet continua atenent els animals que no tenen ningú més que s’encarregue de la seua cura. L’Ajuntament ha facilitat a tot el personal treballador de l’empresa que gestiona el recinte un certificat que acredita que treballen en el centre i que és imprescindible que seguisquen acudint per a la cura dels animals, per tal que el puguen mostrar a les diferents forces de seguretat si els ho requqreixen.

El mateix ocorre en el centre municipal d’acollida d’avifauna urbana i animals exòtics de Natzaret. En este cas, al ser un recinte gestionat per funcionaris municipals, l’Ajuntament ha establert torns amb el personal imprescindible per a la cura dels animals, per a preservar a part del personal sempre per motius de seguretat i d’evitar possibles contagis en la plantilla municipal.

COLÒNIES FELINES

La regidoria de Benestar Animal ha pres una sèrie de mesures respcte a les diferents colònies felines de la ciutat que, entre altres beneficis, eviten la reproducció d’animals rossegadors com rates o ratolins en el municipi. “A més que, des de la Regidoria de Benestar Animal es considera imprescindible que es puga continuar realitzant esta tasca perquè els gats ferals no sols són imprescindibles per a la salut de la ciutat sinó que també són éssers vius que cal cuidar” ha indicat Tello.

Tal i com explica la regidora Tello, per tal de garantir l'alimentació dels gats de les més de 500 colònies felines existents a la ciutat, s'ha enviat un correu electrònic a totes les persones col·laboradores que estan registrades a la base de dades del servici, comunicant-los la possibilitat de poder continuar alimentant als gats de les colònies segons marquen les directrius de la Direcció General de Drets dels Animals, presentant el carnet expedit per la regidoria de Benestar Animal.

A més, Benestar Animal s'ha coordinat amb el Servici de Jardineria i amb l'OAM, perquè en aquells jardins que s'han tancat i hi ha una colònia felina, es puguen establir horaris especials perquè les persones col·laboradores tinguen la possibilitat d’accedir per poder alimentar la colònia.

“Garantint les mesures de seguretat sanitària, com que siga una única persona la que faça el desplaçament fins a les colònies felines, i que siga un desplaçament ràpid i curt, assegurem que esta tasca es puga fer. D’altra banda garantim que no sols els animals que tenen amo tinguen la cura necessària, de forma que el funcionament dels dos centres d’animals que tenim a València continua en marxa, sempre garantit totes les mesures de seguretat sanitària marcades pels diferents decrets del govern central”, ha dit la regidora Glòria Tello.

Pujar