elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Banda Municipal de València secunda massivament la primera vaga en els seus 119 anys d’història

La Banda Municipal de València secunda massivament la primera vaga en els seus 119 anys d’història
  • Els actes de protesta continuen este cap de setmana coincidint amb els actes d’exaltació de les falleres majors al Palau de Congressos

La primera vaga de la història de la Banda Municipal de València ha estat secundada massivament pels seus professors i professores i ha impedit la celebració del primer concert de l’any, que estava previst anit al Palau de les Arts.

Arribada l’hora del concert, una veu en off va informar els assistents que el concert no es podia celebrar per manca de músics i davant la vaga convocada pels sindicats de l’Ajuntament.

Tot i això, els músics de la centenària agrupació van estar anit a les portes del Palau de les Arts, on interpretaren marxes fúnebres i processionals i finalitzaren la seua intervenció amb el pasdoble “València” del mestre José Padilla. Desenes de persones van seguir la interpretació dels professors i professores a les portes del Palau de les Arts i els mostraren el seu suport amb aplaudiments.

Pròximes mobilitzacions

Els actes de protesta per la decisió de l’Ajuntament de traslladar la Banda Municipal de València al Palau de la Música continuen este cap de setmana coincidint amb els actes d’exaltació de la fallera major i la fallera major infantil de València.

La Banda Municipal, acompanyada per representants dels sindicats de la Corporació, es concentrarà dissabte 22 de gener a les 18 hores i diumenge 23 de gener a les 16:30 hores a les portes del Palau de la Congressos. En el transcurs de la concentració, la Banda interpretarà música fúnebre dedicada a l’alcalde i els regidors i el pasdoble “València” del mestre Padilla al pas de la fallera major i com a mostra de suport i germanor amb el món faller.

La setmana que ve, els actes reivindicatius continuen amb la concentració prevista dijous 27 de gener a les 12:30 hores a les portes de la Casa Consistorial coincidint amb la celebració del Ple municipal del mes de gener.

Els cinc sindicats de l’Ajuntament de València, STAS-Intersindical, CCOO, UGT, CSIF i SPPLB, volem mostrar la nostra satisfacció pel seguiment de la vaga convocada i reiterem el nostre suport a la Banda Municipal. Igualment, recordem que els actes de protesta es mantindran mentre l’Ajuntament no retire la proposta de trasllat de la Banda Municipal al Palau de la Música.

Pujar