elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquests són els barris de València amb més presència de coronavirus en les seues aigües residuals

Aquests són els barris de València amb més presència de coronavirus en les seues aigües residuals
  • Un cèntric barri de València és el que té uns índexs majors i hi ha dues zones on els nivells són molt baixos

L'Ajuntament de València ha donat a conèixer aquest diumenge el resultat de les últimes anàlisis en aigües residuals per a la detecció de coronavirus en tots els barris de la ciutat. Tal com ha explicat la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valia, la presència de virus es manté en nivells baixos i pràcticament no mostren variació respecte a la setmana anterior.

És a dir, que tot i l'augment dels contagis que ha constatat la Conselleria de Sanitat en els últims dies, la ciutat de València continua registrant nivells baixos de coronavirus en les seves aigües residuals, segons els análasis realitzats al costat de Global Omnium.

Així, el barri de València amb més presència de coronavirus en les seues aigües residuals és Ciutat Vella. El segueixen Campanar, Malilla i el Saler, també amb uns índexs superiors a la mitjana.

Què barris estan amb nivells baixos de coronavirus? El Palmar, Benimamet, Mestalla, Pla de l'Real, Algirós i Poblats Marítimis també estan per sota de la mitjana. A més, segons expliquen des de l'Ajuntament de València, hi ha dos sectors que no mostren presència del coronavirus, com són el Perellonet i Castellar.

Valoració de les autoritats

La mostra del dimarts 12 de setembre ha recollit 3,2 milions d'OG per litre i la mostra del 19 de setembre la quantitat és de 3,5 milions d'OG per litre. Elisa Valia ha assenyalat que "en els pobles de sud la situació és bastant bona, la qual cosa està relacionat amb la disminució de la població en aquesta època de l'any. Per això, entra dins de la normalitat que siga més difícil detectar la presència de coronavirus i la magnitud, per una qüestió de representativitat de la mostra".

Segons Elisa Valia, "haver arribat a aquesta situació és un èxit col·lectiu, ja que estem conquistant la normalitat en les nostres vides". A més, la regidora ha ressaltat "la importància de la vacunació de la població". En tot cas, ha continuat Valia, "Sanitat ha registrat un petit augment en la incidència acumulada a la Comunitat Valenciana, de manera que no hem de baixar la guàrdia ni oblidar que el virus segueix ací, motiu pel qual cal seguir complint amb les indicacions sanitàries per ixir per fi de la pandèmia".

Pujar