21 de setembre de 2020 21/9/20
Del 26 de desembre al 4 de gener

Aquest dijous arranca l'edició més ecologista d'Expojove

Aquest dijous arranca l'edició més ecologista d'Expojove - (foto 1)
  • És hora de ser xiquets en Fira València

MÉS FOTOS
Aquest dijous arranca l'edició més ecologista d'Expojove - (foto 2)

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha anunciat que l’ecologia i el medi ambient seran els temes centrals d’una nova edició d’Expojove, “una cita ineludible per a xiquets i xiquetes de 0 a 99 anys, que torna a ser una referència per a l’oci i el turisme de la nostra ciutat”. Fira València acull un any més este certamen que obrirà les seues portes dijous de la setmana que ve, dia 26, amb la presència del regidor i de les falleres majors de València.

Baix el lema ‘Eco!’ la cita d’enguany comptarà com és habitual amb tot un seguit d’activitats dirigides principalmente als més menuts i les més menudes però també als seus acompanyants adults. “Fem una crida a totes les famílies de València perquè s’hi acosten i disfruten d’una de les grans cites de la programació nadalenca de la nostra ciutat”, ha afirmat el regidor.

De nou Expojove se celebra als pavellons 6, 7 i 8 del Fòrum Nord de Fira València, on va tornar ja l’edició de l’any passat, per a ocupar 50.000 metres quadrats bruts de superfície. Dani Miquel i els Ma Me Mi Mo Músics iniciaran els concerts el mateix dijous i els seguiran Skargots, Trobadorets, Marcel el Marcià, Nanets Band Rock i els Pop’s Corn; Pluff!, Gota a Gota, Una finestra al circ!, Fem i desfem o Charlie i la Fàbrica de Reciclatge seran algunes de les actuacions de teatre preparades, i l’etiqueta ‘Eco!’ acompanyarà activitats com ara ‘Els Recicloperats’, ‘Lo Carrofil’, ‘El Laberint’ o ‘Puck Cinema Caravana’. A més, com és habitual, la programació la completen circuits d’aventura, activitats esportives i moltes altres propostes lúdiques.

Entre les institucions participants enguany estan les regidories de Cultura Festiva, Joventut, Benestar Animal, Policia Local, Gestió Sostenible de Residus Urbans, Devesa-Albufera i Protecció Civil, a banda del servici municipal d’Emergència Climàtica i Transició Energètica. També estaran presents un any més organismes autònoms i fundacions i empreses municipals com ara Junta Central Fallera, l’EMT, la Fundació Esportiva Municipal i l’OAM de Parcs i Jardins. A més, també hi estaran la Diputació de València, la Direcció General d’Infància i Adolescència, l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (EMTRE), COMIL València i Castelló, la televisió pública À Punt, la Fundació Trinidad Alfonso i el València Basket, el València Club de Futbol i el Levante Unión Deportiva, entre altres.

Tot i que la inauguració d’Expojove serà a partir de les 12 del migdia, dijous ja estaran les portes obertes en l’horari habitual fins el dia 4 de gener, des de les 11 del matí fins les 8 de la vesprada. El dia 31 l’horari serà de 10 a 14 hores i el dia 1 de gener, de 16 a 21 hores. “Recomanem comprar les entrades per Internet per evitar cues i recordem que l’entrada és gratuïta per als visitants de 0 a 4 anys i persones amb discapacitat acreditada”, ha informat Fuset. Per a la resta d’assistents les entrades oscil·len entre l’euro per a majors de 65 anys i els cinc euros de l’entrada normal, havent descomptes per als dies 31 i 1, per a titulars de Carnet Jove, per a famílies nombroses i monoparentals i per a grups de més de 15 persones. A més, els grups de comissions falleres han de comunicar a JCF la sol·licitud d’accés.

González Piris ha firmat els cartells de l’edició d’enguany. Per sumar-se a la conscienciació sobre el medi ambient, l’ecologia i la sostenibilitat els protagonistes de l’obra són R1, R2 i R3, tres personatges amb superpoders que transmeten a través de les seues ulleres: reducció, reutilització i reciclatge. Simbolitzen les noves generacions que poden crear les ferramentes del futur per a cuidar el medi ambient.

A través de l’etiqueta #ExpojoveVLC, la Regidoria de Cultura Festiva pretén que les diferents xarxes socials es convertisquen en una via de diàleg, en la qual, assistents i participants puguen comentar i aportar les seues experiències durant la seua visita a la fira.

Pujar