elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Apareixen en una platja de València sis pèl·lets de plàstic com els que es compten per tones en la costa gallega

Apareixen en una platja de València sis pèl·lets de plàstic com els que es compten per tones en la costa gallega
  • La conselleria de Medi Ambient ha obert expedient i hui té prevista una nova inspecció en la zona

Els pèl·lets de plàstic, unes boletes de xicoteta grandària, estan centrant l'actualitat a Galícia i Astúries, on es compten per tones. Aquests pèl·lets, que estan compostos per poliestiré, polipropilé, poliestiré, clorur de polivilino o resines sinténticas, han posat en alerta a organitzacions ecologistes en el nord d'Espanya.

També han arribat a València sis d'eixos pèl·lets de plàstic. Concretament a la platja del Perellonet, on es va desplaçar un agent mediambiental de la conselleria després de conéixer-se la situació per a verificar la situació sobre el terreny.

Fonts de la conselleria de Medi Ambient han informat que aquests sis pèl·lets han sigut trobats en la xarxa dels pescadors d'angules en la gola del Perellonet, per la qual cosa s'ha obert expedient per part de la conselleria i s'han posat a la disposició de l'alcaldessa de València per a continuar indagant. També s'han posat en contacte amb la delegada del Govern per a fer un seguiment de la situació.

De fet, aquest dimecres està previst que la conselleria de Medi Ambient realitze una nova inspecció en la zona.

La notícia saltava als mitjans de comunicació arran d'una informació de la portaveu del PSOE a l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, qui va mostrar la seua “preocupació” i va exigir tant a María José Catalá com al President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, que duguen a terme “un estudi exhaustiu d'un problema que pot afectar les nostres costes i que no repliquen l'actitud del Partit Popular a Galícia que està tractant d'ocultar-lo”.

Per això, la dirigent socialista ha urgit a l'Ajuntament i a la Generalitat a “actuar amb celeritat per a evitar un desastre mediambiental i frenar un problema que hui dia a Galícia està afectant les costes i perjudicant les activitats relacionades amb una activitat tan important com és l'economia blava”.

Pujar