elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

22 anys de presó per a l'home que va provocar un incendi en el qual va morir un xiquet de tres anys

22 anys de presó per a l'home que va provocar un incendi en el qual va morir un xiquet de tres anys
  • El condemnat haurà de pagar 375.000 euros en indemnitzacions per la defunció del xicotet i les lesions i seqüeles patides tant per la seua mare com pels seus dos germans

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a 22 anys de presó a un home que va provocar un incendi en un edifici en el qual va morir un xiquet de tres anys i van resultar ferits la mare i els dos germans d'aqueix menor.

La sentència, dictada a partir del veredicte de culpabilitat emés per un jurat popular el passat 6 de juliol, declara a l'acusat autor d'un delicte d'incendi amb perill per a la vida i integritat de les persones en concurs ideal amb un delicte d'homicidi i tres delictes de lesions.

El condemnat deurà ara pagar indemnitzacions per un import total pròxim als 375.000 euros per la defunció del xicotet i les lesions i seqüeles que van patir la resta de les víctimes.

La magistrada que va presidir aquest judici descarta imposar la pena de presó permanent revisable, com sol·licitaven la Fiscalia i l'acusació particular, en considerar que el reu va incórrer en un delicte d'homicidi i no d'assassinat, com sostenien totes dues parts, en causar la mort del menor.

Els fets, tal com va declarar provat el jurat, van succeir el 10 de desembre de 2020, quan l'acusat es va desplaçar des de la localitat murciana de San Javier a València i es va dirigir a l'edifici de cinc plantes del barri de La Malva-rosa on pensava que continuava vivint la seua exparella, qui s'havia mudat no obstant això amb anterioritat a una altra localitat.

Al no aconseguir veure-la ni poder parlar amb ella, sobre les 19 hores, “decidit a venjar-se” de la seua excompañera -tal com recull la sentència- es va introduir en la finca, va pujar a la planta quarta i va calar foc a un sofà, uns mobles i uns estris que estaven apilats al costat de la porta del pis on creia que ella continuava residint.

Aqueixa acció va provocar un incendi de grans dimensions i va generar una important fumera que va aconseguir la planta superior de l'edifici, on vivien una dona amb els seus tres fills menors d'edat.

Aquesta veïna va tractar de posar-se fora de perill amb els xiquets -de tres, set i nou anys d'edat, respectivament- baixant les escales cap a la quarta planta, però no va poder continuar pel fum i les flames.

El més xicotet dels xiquets va morir asfixiat per la inhalació de fum, mentre que la seua mare i els seus dos germans van resultar ferits per la pròpia intoxicació i per cremades.

La sentència dictada ara per la Secció Primera de l'Audiència de València no és ferma i pot ser recorreguda en apel·lació davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Pujar