elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alerta a València: activen el protocol de contaminació i desaconsellen la pràctica d'exercicis físics a l'aire lliure

Alerta a València: activen el protocol de contaminació i desaconsellen la pràctica d'exercicis físics a l'aire lliure
  • L'Ajuntament de València activa el protocol de contaminació per les condicions meteorològiques que no afavorixen la dispersió dels contaminants

 

L'Ajuntament ha activat hui, divendres 26 de gener, el protocol municipal de mesures que s'han d'adoptar durant els episodis d'alta contaminació a la ciutat. En esta ocasió, s'ha posat en marxa perquè quatre estacions de mesurament van registrar ahir una mitjana diària de PM10 superior a 50 µg/m³, per unes condicions meteorològiques que no afavoreixen la dispersió dels contaminants.

Amb les dades estes estacions, la de l'avinguda de França, la del Cabanyal, la d’Olivereta i la de Patraix, la ciutat es troba en un episodi de Tipus 1, la qual cosa fa necessària l'activació de l'esmentat protocol, que implica l'aplicació de mesures per a informar la població especialment sensible com a majors, xiquets i persones amb patologia respiratòria o cardiovascular, així com persones amb malalties cròniques, com la diabetis, i immunodeprimides, i embarassades.

Els informes tècnics detallen que les superacions es deuen probablement a les condicions meteorològiques anticiclòniques dels últims dies, caracteritzades per altes pressions, temperatura i humitat elevades, sense quasi vents. A més, segons un dels models consultats pel MITERD, en el dia de hui podria haver-hi també una certa aportació de masses d'aire saharià, si bé en concentracions baixes.

Davant esta situació, l'Ajuntament recomana l'ús del transport públic en els desplaçaments, la conducció eficient, suau i, en la mesura que siga possible, sense parades i arrancades brusques. Així mateix, l'Ajuntament convida a la ciutadania perquè minimitze el consum energètic, i limite la crema de restolls i marges agrícoles.

Esta informació ha d'arribar a centres de salut, i hospitals de la ciutat, així com a residències d'ancians i centres de dia, tal com contempla el protocol que s'activa mentre els servicis municipals realitzen el seguiment dels nivells de PM10.

El protocol deixarà de tindre efecte tan prompte es restablisquen les condicions òptimes de qualitat de l'aire.

 

Pujar