elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els ajuntaments de València i Massamagrell es comprometen a posar en valor la marjal de Rafalell i Vistabella

Els ajuntaments de València i Massamagrell es comprometen a posar en valor la marjal de Rafalell i Vistabella
  MÉS FOTOS
  Els ajuntaments de València i Massamagrell es comprometen a posar en valor la marjal de Rafalell i Vistabella - (foto 2)
  Els ajuntaments de València i Massamagrell es comprometen a posar en valor la marjal de Rafalell i Vistabella - (foto 3)

  Els ajuntaments de València i Massamagrell exploraran vies de col·laboració per posar en marxa un projecte que pose en valor la marjal de Rafalell i Vistabella, un paratge que unix els dos termes municipals i que suposa "un xicotet miracle mediambiental", en paraules del regidor de Conservació d'Àrees Naturals i Devesa-Albufera de l'Ajuntament de València, Sergi Campillo.

  Precisament Campillo ha visitat la marjal juntament amb l'alcalde de Massamagrell, Pep Galarza, i tots dos han mostrat la seua predisposició per col·laborar en la posada en valor del paratge, que abasta una superfície total de vora 103 hectàrees.

  Este aiguamoll es troba inclòs al catàleg valencià de zones humides i es sòl no urbanitzable d'especial protecció, una qüestió que molts veïns i veïnes han defensat al llarg dels anys per protegir la marjal. Per la seua ubicació és un paratge molt important per a la biodiversitat, donada la seua utilitat estratègica per conservar i connectar poblacions de peixos endèmics i tortugues autòctones.

  La marjal de Rafalell i Vistabell es nodrix d'aigües subterrànies i aigua de regs. Està dominada per canyissos i joncs, que servixen de refugi a diverses espècies d'aus, i a més, té un sistema dunar molt interessant i pràcticament verge que la connecta amb la mar. "L'Ajuntament de València té una responsabilitat en conservar i cuidar la marjal de Rafalell i Vistabella, que compartim amb Massamagrell. Per això, entre els dos ajuntaments estem explorant vies de col·laboració per poder posar encara més en valor esta marjal que va sobreviure miraculosament a totes les èpoques d'urbanització salvatge. Per això, ara més que mai hem de conservar este xicotet miracle mediambiental", ha declarat per finalitzar Campillo.

  Pujar