elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Activitats i Bombers col·laboraran per a continuar agilitzant les tramitacions d’expedients a la ciutat

  La Junta de Govern Local ha aprovat hui que la Regidoria d'Espai Públic (i concretament el Servici de Llicències i Activitats Econòmiques), dirigida per Carlos Galiana, analitzarà a partir d'ara els requisits de seguretat exigibles a tots aquells projectes que tinguen les condicions pròpies "d'elevat nivell de risc", tal com la normativa sectorial vigent determine en cada cas, que fins ara realitzava el Servici de Bombers. Es tracta d'encetar una col·laboració "estreta" entre llicències i bombers "amb l'objectiu de continuar agilitzant les tramitacions d'expedients a la nostra ciutat", ha dit el regidor Galiana.

  Així, també s'ha aprovat procedir per part de la Delegació de Personal a la implementació de les mesures necessàries perquè Llicències prenga les competències que ara són pròpies de Bombers. A més, el Servici de Bombers durà endavant les pròximes setmanes activitats de formació a les noves unitats funcionals creades en Llicències.

  Per la seua banda, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha valorat que "centralitzar esta competència des d'un sol servici servirà per a agilitzar els tràmits i l'activitat econòmica de la ciutat".

  Per tant, es determina que l'examen i valoració dels requisits tècnics relatius als projectes presentats de seguretat, prevenció, emergència i extinció d'incendis siga exercit per les unitats competents en matèria de tramitació en l'atorgament de llicències urbanístiques, ambientals o d'establiments - espectacles públics.

  Després de la finalització dels expedients amb la concessió de les llicències d'obra i/o activitats procedents, per a aquelles obres o activitats considerades d'elevat nivell de risc, es notificarà al Departament de Bombers perquè a través de les seues unitats de prevenció, protecció civil i intervenció planifique les visites de reconeixement que considere oportunes i realitze els plans interns d'intervenció específics corresponents davant de qualsevol eventual emergència.

  Pujar