25 de setembre de 2020 25/9/20

L'OV i Achúcarro en concert extraordinari al Palau

L'OV i Achúcarro en concert extraordinari al Palau - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'OV i Achúcarro en concert extraordinari al Palau - (foto 2)

  El pianista bilbaí Joaquín Achúcarro està ultimant els assajos al Palau de la Música, per a interpretar, demà dimecres, amb l'Orquestra de València i amb la direcció del seu titular Ramón Tebar, el cèlebre Concert per a piano d'Edvard Grieg.

  Es tracta d'un concert extraordinari de la formació simfònica valenciana, en el qual també es podrà escoltar A la busca del más allá del mestre Joaquín Rodrigo i una altra obra romàntica com és la Simfonia núm. 5 del compositor rus Piotr Illitx Txaikovski. Dos dies després, divendres, l'Orquestra visitarà la ciutat de Sòria per a participar en el Festival clàssic "Otoño Musical Soriano 2018" amb el mateix programa.

  La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha assenyalat que enguany l'Orquestra torna a eixir de València, després de la visita el passat mes d'abril al Palau de la Música de Barcelona amb Juan Diego Flórez. «Volíem que el nostre públic poguera gaudir abans d'altre músic excepcional com és Achúcarro amb el mateix programa que es podrà escoltar a Sòria, i a més, amb uns preus totalment assequibles".

  El programa de demà al Palau té uns preus de 10, 8 i 5 euros. El director del Palau, Vicent Ros, ha agraït la invitació per a participar en el reconegut festival tardorenc i ha destacat que esta nova eixida de l'Orquestra «ens permet portar a Sòria l'obra del gran mestre valencià Joaquín Rodrigo i tocar amb un músic tan estimat i del prestigi internacional d'Achúcarro» D'esta manera, l'Orquestra de València compartirà cartell a la capital soriana amb les simfòniques de Bilbao i Castella i Lleó i músics com la violinista Sarah Chang i el jazzmen Paquito D'Rivera, entre moltes altres.

  Joaquín Achúcarro és un músic «molt estimat» pels melòmans valencians i ha tocat amb l'OV en 18 concerts des que en 1957, i amb José Iturbi, va ajudar els damnificats per la riuada, mentre que al Palau i des de la seua inauguració, en 21 ocasions. Ha mantingut una activitat ininterrompuda que l'ha portat a seixanta països, on ha oferit recitals i actuat com a solista amb les orquestres de Berlín, Nova York, Los Ángeles, Tòquio, Londres, BBC, Chicago, Sidney, La Scala de Milan, Hallé de Manchester i totes les grans orquestres espanyoles, i també directors com ara Claudio Abbado, Sir Adrian Boult, Riccardo Chailly, Sir Colin Davis, Zubin Mehta, Sir Yehudi Menuhin, Seiji Ozawa y Sir Simon Rattle. L'any 2000 va ser nomenat Artist for Peace per la UNESCO, en reconeixement a «la seua extraordinària labor artística». En 2008, es va crear a Dallas la Joaquín Achúcarro Foundation per a perpetuar el seu llegat artístic i docent de donar suport a joves pianistes en el començament de les seues carreres.

  Pujar