29 de setembre de 2020 29/9/20

Acció Cultural i la conselleria d’Educació es reunixen per a coordinar estratègies

Acció Cultural i la conselleria d’Educació es reunixen per a coordinar estratègies - (foto 1)
  • La regidoria de Joventut estén la seua relació amb el Teatre Escalante i albergarà la seu formativa durant el pròxim curs

MÉS FOTOS
Acció Cultural i la conselleria d’Educació es reunixen per a coordinar estratègies - (foto 2)

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, s'ha reunit amb el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, per iniciar una comunicació fluïda en les àrees comunes. A més, Ibáñez, que també és la responsable de l'àrea municipal de Joventut, ha confirmat a la conselleria que estendrà la relació per la qual el Teatre Escalante manté la seu formativa al Centre Municipal de Joventut d'Algirós.

La regidora d'Acció Cultural, Educació, Joventut, Cooperació i Immigració, Maite Ibáñez, ha fixat les bases per a una relació «fluida i de total col·laboració» amb la conselleria que gestiona les competències educatives i culturals. En una trobada a proposta del conseller Vicent Marzà, els dos responsables públics han emmarcat les competències en què s'inicia la cooperació. Especialment, amb les que tenen a veure amb les arts escèniques, la producció, els seus festivals, sales, cicles i projectes especials.

A més, el conseller Marzà ha informat en primera persona a Ibáñez de la seua intenció d'assumir per a l'autonomia el Teatre Escalante. Durant el passat curs, l'àrea de Joventut de la ciutat de València va assumir en un dels seus centres (el Centre Municipal de Joventut d'Algirós) tota l'activitat formativa de l'estructura, encara en mans de la Diputació. La regidora de Joventut ha confirmat al conseller que l'Ajuntament de València estén esta relació per un curs més donades les necessitats de l'Escalante. Per este motiu, les aules, l'auditori i els recursos de la ciutat en este centre es posen de nou a disposició d'este projecte.

Marzà i Ibáñez han tractat totes les relacions de confluència en estratègies i ajudes que tenen a veure amb l'àmbit cultural, emplaçant a una propera reunió exclusiva per qüestions educatives. No obstant, el conseller s'ha mostrat molt interessat en la relació d'estes dues àrees amb la ciutat, mentres que Ibáñez li ha confiat que tant Acció Cultural, com Educació i Joventut estaran «lligades constantment durant tota la legislatura». En este sentit, Ibáñez també ha reclamat «la màxima col·laboració per explotar la potencialitat de la ciutat en els tres àmbits per tal de capgirar l’estat de les necessitats de la ciutadania i les reclamacions dels agents culturals».

En este sentit, Ibáñez ha advertit de la seua voluntat per obrir noves línies de treball al voltant de la promoció de l'activitat, la internacionalització i la posada en valor dels agents culturals de la ciutat. A més d'una relació al voltant del Teatre Escalante més ampla, Ibáñez ha volgut posar en valor «el pes que té la ciutat per al desenvolupament de les indústries creatives i culturals. Sobretot, a partir de la capacitat per generar múscul laboral i convertir-se en una base d'operacions natural per a la millora d'oferta per a la ciutadania i de singularitat industrial per a tots els sectors».

Pujar