24 de setembre de 2020 24/9/20

Acció Cultural conclou el procés per a l'elecció de la coordinació artística de La Mutant

Acció Cultural conclou el procés per a l'elecció de la coordinació artística de La Mutant - (foto 1)
  • Les candidatures tenen un termini de 10 dies per presentar al·legacions

L'Ajuntament de València ha elevat a publicació la baremació de mèrits del procés iniciat al mes de febrer, per a l'espai multidisciplinari La Mutant, el qual «accelera el seu restabliment com a referent de les arts vives i la cultura», segons ha explicat la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez. El contracte per a la candidatura triada té una duració de dos anys i els resultats es poden consultar en la web www.valencia.es.

La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha convertit l'elecció per concurs públic per a la coordinació de La Mutant en una de les seues accions urgents per a la regidoria. Assumint els tràmits iniciats per l'anterior equip de govern, Ibáñez ha donat llum verda als diferents departaments de l'ajuntament per conèixer la conclusió del procés. Ana Belén Espada Alcañiz és la candidata amb més puntuació segons la suma de mèrits i projecte per part d'una comissió composta per dos agents de reconegut bagatge en la gestió cultural (Teresa Bacete García, directora del Conservatori Professional de Dansa i Norberto Piqueras Sánchez, cap d'exposicions del Centre Cultural La Nau, Universitat de València) i una altra persona de la societat civil (Maribel Doménech Ibáñez, professora de Belles Arts a la Universitat Politècnica de València i portaveu de la plataforma Salvem el Cabanyal), a més d'un representant de l'administració local, representada a la figura del cap de servici d'Acció Cultural.

Este procés de selecció es conclou respectant les bases a les quals es van presentar els candidats. Del total de 12 persones presentades a l’elecció, només tres van ser descartades i nou van passar a la fase de baremació. Esta baremació resulta de la suma de mèrits i projecte. En el primer cas, la valoració objectiva es va realitzar a partir de la trajectòria i experiència en la gestió i programació artística d'espais culturals, a més de la rellevància de les mateixes. També, en este apartat, la certificació de nivell del valencià i d'altres idiomes, així com la possessió d'un màster en Gestió Cultural.

D'altra banda, a més de les titulacions, coneixements i experiència aportades de manera fefaent, la comissió va valorar el projecte a partir de cinc línies: pla d'execució i innovació, la presentació i grau d'elaboració, la viabilitat i l'interès del projecte, la participació activa de la població destinatària i, finalment, l’equilibri entre l'aspecte Local i global de La Mutant.

La Mutant, «a ple rendiment a la tardor»

Els candidats disposen de 10 dies hàbils per presentar al·legacions. Una vegada haja transcorregut este temps i en cas de no presentar-se cap objecció d'este tipus, Acció Cultural treballa ja per a apurar els terminis i formalitzar el nomenament de la candidata guanyadora.

Tal i com ha admès en les seues primeres intervencions públiques, la regidora Maite Ibáñez vol que «l'espai compte amb l'equip humà necessari al complet i quan abans». Per a això, la regidora ha hagut de reactivar la situació administrativa tant del concurs de coordinació com d'altres àmbits perquè La Mutant estiga «a ple rendiment per al barri i la ciutat esta tardor».

Pujar